Μάσκες παντού, που απαγορεύεται η κυκλοφορία τη νύχτα

Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 12.30 το βράδυ έως τις 5:00 το πρωί στις περιοχές επιδημιολογικής επιτήρησης «3» και «4» και υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού ανακοίνωσε στο διάγγελμα του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Εξαιρούνται, όπως διευκρίνισε ο πρωθυπουργός, όσοι εργάζονται τη νύχτα και τα περιστατικά έκτακτης ανάγκης.  Η εφαρμογή των νέων μέτρων αρχίζει από το πρωί του Σαββάτου.

Υπενθυμίζεται ότι στο πορτοκαλί επίπεδο 3 βρίσκονται: Αττική, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Λέσβος, Σάμος, Αχαΐα, Ζάκυνθος, Ιωάννινα, Καρδίτσα, Τρίκαλα, Πέλλα, Σέρρες, Λάρισα, Βοιωτία και νησιά των Κυκλάδων. Στο επίπεδο 4 (κόκκινο), με lockdown βρίσκονται η Κοζάνη και από χθες η Καστοριά.

Νωρίτερα, σε τηλεδιάσκεψη με τους 13 περιφερειάρχες της χώρας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε στενότερη συνεργασία με την κεντρική διοίκηση και πιο ενεργό ρόλο των Περιφερειών για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

«Αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι στη συνολική προσπάθεια να αποφύγουμε μέτρα τα οποία θα έχουν βαρύ οικονομικό αντίκτυπο σας χρειαζόμαστε όλους συμμάχους. Είναι πάρα πολύ σημαντικό το κεντρικό κράτος, αλλά και η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση και η Τοπική Αυτοδιοίκηση να συνεργαζόμαστε. Να είναι σε πλήρη εγρήγορση οι ελεγκτικοί σας μηχανισμοί αλλά και εσείς μέσα από τον δημόσιο λόγο τον οποίον αρθρώνετε να υποστηρίζετε τις πρωτοβουλίες», τόνισε στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο Πρωθυπουργός προσθέτοντας ότι «τα μέτρα δουλεύουν αρκεί να εφαρμόζονται».

Παράλληλα, έγινε και αναλυτική παρουσίαση των επιδημιολογικών δεδομένων αλλά και της κατάστασης του Συστήματος Υγείας σε ολόκληρη τη χώρα από τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα. Όπως τονίστηκε η πρώτη ηλικιακή ομάδα σε κρούσματα είναι πλέον η ομάδα 18-24 ετών.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*