Μνημόνιο Συνεργασίας Ε.Ε.Α.-Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, διευρύνοντας τη σύμπραξή του με τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, υπέγραψε νέο Μνημόνιο Συνεργασίας, αυτή τη φορά, με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Το Μνημόνιο Συνεργασίας συνυπέγραψαν την Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2020, στην Αίθουσα Συγκλήτου του ΟΠΑ, ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου και ο Πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Καθηγητής Δημήτρης Μπουραντώνης. Παρέστησαν επίσης και οι Αντιπρόεδροι του Ε.Ε.Α κκ. Νίκος Γρέντζελος και Νίκος Κογιουμτσής.

«Σήμερα ξεκινά μία στενή συνεργασία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, κάτι που με χαροποιεί ιδιαίτερα. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον Πρύτανη κ. Μπουραντώνη για τη συμπόρευσή μας, η οποία φέρνει πιο κοντά τον κόσμο των επιχειρήσεων και της πραγματικής οικονομίας με τον ακαδημαϊκό χώρο. Και εκτιμώ ότι αυτό το κοινό σχέδιο δράσης που συμφωνήθηκε, μπορεί να αναβαθμίσει σημαντικά το γνωστικό επίπεδο και τις δεξιότητες εργαζομένων και επαγγελματιών-επιχειρηματιών, κάτι που μπορεί να λειτουργήσει προς όφελος της απασχόλησης και της κοινωνίας», δήλωσε ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. κ. Χατζηθεοδοσίου.

Ο Πρύτανης του ΟΠΑ, Καθηγητής Δημήτρης Μπουραντώνης αναφερόμενος στο γεγονός τόνισε ότι «η υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας, σηματοδοτεί την ανάπτυξη μιας δημιουργικής και στενής συνεργασίας μέσω κοινών δράσεων που θα αποφέρουν πολλαπλά οφέλη τόσο για το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών όσο και για το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών».

Το Μνημόνιο Συνεργασίας περιλαμβάνει σειρά κοινών δράσεων που αφορούν στη διασύνδεση της ερευνητικής και εκπαιδευτικής δραστηριότητας του Πανεπιστημίου με την αγορά εργασίας και την επιχειρηματικότητα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*