Καμπανάκι Στουρνάρα για ασφαλιστικό: Απειλή το δημογραφικό

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο διοικητής της ΤτΕ, κ. Γιάννης Στουρνάρας για την πορεία του ασφαλιστικού συστήματος με τον ίδιο να συντάσσεται με το σχέδιο της κυβέρνησης για τη δημιουργία κεφαλαιοποιητικού συστήματος στην επικουρική ασφάλιση.

Την ίδια ώρα ξεκαθαρίζει ότι το δεύτερο κύμα της πανδημίας θα επιδεινώσει την πορεία της οικονομίας το τέταρτο τρίμηνο με αποτέλεσμα την αναθεώρηση προς τα πάνω της ύφεσης για το 2020.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στα «ΝΕΑ», σε μια περίοδο έντονης αβεβαιότητας για τις οικονομικές εξελίξεις λόγω της υγειονομικής καταιγίδας, ο Γιάννης Στουρνάρας στέλνει σαφή μηνύματα για κρίσιμα ζητήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η ελληνική οικονομία.

Για το Ασφαλιστικό προειδοποιεί ότι «το ισχύον αμιγώς διανεμητικό σύστημα παραμένει υπερβολικά εκτεθειμένο στον δημογραφικό κίνδυνο που απορρέει από τη γήρανση του πληθυσμού και την υπογεννητικότητα. Για αυτό ο κ. Στουρνάρας τάσσεται υπέρ ενός δημόσιου επικουρικού Ταμείου για τους νέους ασφαλισμένους, που θα λειτουργεί με βάση το κεφαλαιοποιητικό σύστημα.

Αναφορικά με την έγκαιρη αξιοποίηση τω 32 δισ. ευρώ του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάκαμψης, ο διοικητής της ΤτΕ προτείνει, μεταξύ άλλων, πιο ενεργή συμμετοχή μεγάλων ελληνικών και ξένων επιχειρήσεων.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*