insurance europe logo

Τρία μηνύματα από την Insurance Europe για τα stress tests

της Ελενας Ερμείδου

Την απάντηση της σε έγγραφο της EIOPA δημοσίευσε η Insurance Europe περιγράφοντας τις απόψεις της σχετικά με την αλλαγή του κλίματος, τον κίνδυνο ρευστότητας και τα stress – tests πολλαπλών περιόδων.

H Insurance Europe επανέλαβε μία ακόμα φορά ότι τα stress – tests του κλάδου θα πρέπει να έχουν σαφείς στόχους, συγκεκριμένα και κατάλληλα χρονοδιαγράμματα, τα οποία θα πρέπει να κοινοποιούνται. Συγκεκριμένα, τα stress tests τονίζει θα πρέπει να δημοσιεύονται μόνο σε συγκεντρωτικό επίπεδο.

Σε ό,τι αφορά τα stress test στο τομέα της κλιματικής αλλαγής, η Insurance Europe συμφωνεί ότι οι κατάλληλα σχεδιασμένα stress tests για την κλιματική αλλαγή θα μπορούσαν να παρέχουν πληροφορίες για να βοηθήσουν στην αξιολόγηση των εκθέσεων κλάδου. Ωστόσο, τα πρώτα stress tests της μορφής αυτής θα πρέπει να έχουν διερευνητική μορφή.

Σε ό,τι αφορά τα stress tests που ελέγχουν τον κίνδυνο της ρευστότητας, η Insurance Europe υπογραμμίζει στην απάντηση της ότι παρόλο που  που ο κίνδυνος ρευστότητας είναι σημαντικός για τους ασφαλιστές, ο κίνδυνο αυτός διαχειρίζεται σωστά λόγω των υφιστάμενων κανονιστικών διατάξεων και της ολοκληρωμένης προσέγγισης των ασφαλιστών για τη ρευστότητα και τη διαχείριση κινδύνων στο πλαίσιο ORSA.

Σε ό,τι αφορά τέλος τα stress tests πολλαπλών περιόδων ,η Insurance Europe πιστεύει ότι τα συγκεκριμένα stress tests είναι περίπλοκα και δαπανηρά για να διατηρηθούν.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*