Τεστ από κλιμάκια του ΕΟΔΥ σε όλη την Ελλάδα

Κλιμάκια του ΕΟΔΥ έχουν ριχθεί στην μάχη της ανίχνευσης νέων κρουσμάτων, διενεργώντας τεστ σε Κοζάνη, Ιωάννινα αλλά και σε νησιά του Αιγαίου.

Με «όπλο» rapid tests προσωπικό ΕΟΔΥ  θα διενεργεί  δωρεάν δειγματοληψίες στον πληθυσμό  στην Κοζάνη, λόγω αυξημένου αριθμού περιστατικών. Κλιμάκια θα βρίσκονται από αύριο Παρασκευή, σε τρία σημεία, δύο στην κεντρική πλατεία και ένα στην πλατεία Λασσάνη.

Σύμφωνα με τις περιφερειακές αρχές, με σκοπό τον περιορισμό της μετάδοσης του αποφασίστηκε η αποστολή επιπλέον προσωπικού από τον ΕΟΔΥ για να πραγματοποιηθούν τεστ για ταχύ και μαζικός έλεγχος. Καμπανάκι χτύπησε λόγω του ξαφνικού διπλασιασμού των κρουσμάτων και εκτιμάται ότι στις τυχαίες δειγματοληψίες  θα καταγράψουν το επιδημιολογικό αποτύπωμα της περιοχής, όπως ανέφερε o Αντιπεριφερειάρχης Υγείας, Η. Τοπαλίδη μιλώντας σε τοπικό μέσο ενημέρωσης. Οι έλεγχοι θα επεκταθούν σε όλες τις πόλεις της Περιφερειακής Ενότητας της Κοζάνης.

Σε συναγερμό βρίσκεται και η Περιφερειακή Ενότητα Ιωάννινων λόγω του επιδημιολογικού φορτίου. Η ανησυχία των πολιτών φαίνεται πως είναι μεγάλη όπως προκύπτει από την μαζική συμμετοχή τους στους ελέγχους με δωρεάν διαγνωστικά τεστ που διενεργούν μονάδες του ΕΟΔΥ στον προαύλιο χώρο της Περιφέρειας

διαβάστε αναλυτικά στο virus.com.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*