Oι επιδόσεις των εταιρειών στις ασφαλίσεις εμπορευμάτων

Νέα έρευνα της ΕΑΕΕ αποτυπώνει τις επιδόσεις των ασφαλιστικών εταιρειών στις ασφαλίσεις μεταφερόμενων εμπορευμάτων.

Όπως καταγράφεται στη μελέτη, υπογράφηκαν συνολικά 59.730 ασφαλιστήρια συμβόλαια εμπορευμάτων κατά τη διάρκεια του 2019, μέρος των οποίων παρέμεινε σε ισχύ και εντός του 2020, καταγράφει έρευνα της Ενωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) για τον συγκεκριμένο τομέα. Το σύνολο των ασφαλισμένων κεφαλαίων των ανωτέρω συμβολαίων έφτασε τα 12,8 δισ. ευρώ.

Το σύνολο των ασφαλισμένων κεφαλαίων των ανωτέρω συμβολαίων έφτασε τα 12,8 δισ. €. Τα συμβόλαια και τα ασφαλισμένα κεφάλαια κατανέμονται ως εξής:

Κυρίαρχη μορφή διαμεσολάβησης στις ασφαλίσεις μεταφερόμενων εμπορευμάτων ήταν οι πράκτορες μη αποκλειστικής συνεργασίας (58,4% του συνόλου της παραγωγής ασφαλίστρων του κλάδου), ακολουθούμενη από την συνεργασία με τους μεσίτες ασφαλίσεων (17,9% αντίστοιχα).

Η ποσοστιαία συμμετοχή του συνόλου των καναλιών διαμεσολάβησης, σύμφωνα με τις απαντήσεις των ασφαλιστικών επιχειρήσεων – μελών που συμμετείχαν στην έρευνα, εμφανίζεται στο γράφημα που ακολουθεί.

Για τα ασφαλιστήρια συμβόλαια που είχαν εκδοθεί το 2019 δηλώθηκαν 860 ζημιές εντός του 2019. Πληρώθηκαν αποζημιώσεις ύψους 1,5 εκατ. ευρώ εντός του 2019, ενώ σχηματίστηκε στις 31/12/2019 απόθεμα εκκρεμών αποζημιώσεων 1,9 εκατ. ευρώ.

Στην έρευνα του 2019 περιλαμβάνονται τα στοιχεία 18 ασφαλιστικών επιχειρήσεων – μελών με καθεστώς εγκατάστασης, οι οποίες εκτιμάται ότι συγκεντρώνουν το 80% της συνολικής παραγωγής ασφαλίστρων των ασφαλίσεων μεταφερόμενων εμπορευμάτων, εκ των ασφαλιστικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε ολόκληρη την έρευνα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*