Ενισχυμένο το Ταμείο Εγγυοδοσίας Επιχειρήσεων για συνολικά δάνεια 2,5 δισ. ευρώ

Ενισχυμένος είναι ο προϋπολογισμός του Ταμείου Εγγυοδοσίας Επιχειρήσεων COVID-19 με πόρους προερχόμενους από το Εθνικό Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) και από συγχρηματοδοτούμενους πόρους του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ), μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία 2014-2020 (ΕΠΑνΕΚ). Τα επιπλέον κεφάλαια ανέρχονται στα 780 εκατ. ευρώ οπότε τα συνολικά διαθέσιμα κεφάλαια των δύο κύκλων του Ταμείου Εγγυοδοσίας Επιχειρήσεων COVID-19 ανέρχονται πλέον σε 1,78 δισ. ευρώ.

Ειδικότερα, προθεσμία μέχρι τις 12 Οκτωβρίου 2020, έχουν λάβει όλοι οι χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί της χώρας, για να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους να συμμετάσχουν στο δεύτερο κύκλο του Ταμείου Εγγυοδοσίας Επιχειρήσεων COVID-19 μέσω του οποίου θα χρηματοδοτηθούν με εγγυημένα δάνεια κεφαλαίου κίνησης οι μικρές, μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις της χώρας.

Επιπρόσθετα, η προμήθεια της εγγύησης που καταβάλουν οι επιχειρήσεις επιχορηγείται πλήρως και στον δεύτερο κύκλο λειτουργίας του Ταμείου, τηρουμένων των περιορισμών των κρατικών ενισχύσεων. Υπενθυμίζεται ότι το καθεστώς κρατικών ενισχύσεων είναι το «Προσωρινό πλαίσιο για τη λήψη μέτρων κρατικής ενίσχυσης με σκοπό να στηριχθεί η οικονομία κατά τη διάρκεια της τρέχουσας έξαρσης της νόσου COVID-19», όπως εκάστοτε ισχύει.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*