Εντολή Μητσοτάκη για νέα μέτρα στην Αττική

Την λήψη μέτρων ζήτησε ο πρωθυπουργός για την Αττική μετά την εισήγηση της Επιτροπής των Ειδικών κατά τη σημερινή τηλεδιάσκεψη του κυβερνητικού επιτελείου παρουσία του εκπροσώπου του υπουργείου Υγείας για τον κοροναϊό, καθηγητή, Σωτήρη Τσιόδρα.

Τα μέτρα θα αφορούν τις συναθροίσεις και την αναστολή των πολιτιστικών εκδηλώσεων για 14 ημέρες, αλλά και την τηλεργασία σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

Στόχος της απόφασης είναι ο περιορισμός της άσκοπης μετακίνησης με απώτερο σκοπό την ανακοπή της διάδοσης του κροναϊού. Μάλιστα ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε τα μέτρα να μπουν σε ισχύ από την προσεχή Δευτέρα για να υπάρξει η δέουσα επιχειρησιακή ετοιμότητα.

Επίσης, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι παρά την αύξηση του αριθμού των διασωληνωμένων δεν  υπάρχει πίεση στο σύστημα Υγείας. Ο ίδιος αναφέρθηκε στο γεγονός ότι στους διασωληνωμένους καταγράφονται άνθρωποι με υποκείμενα νοσήματα και ηλικιωμένοι, γι’ αυτό και ζήτησε από αυτή την ηλικιακή ομάδα να είναι ιδιαίτερα προσεκτική.

«Θέλω να εστιάσουμε στην εφαρμογή της μάσκας εκεί που έχουμε συμφωνήσει ότι πρέπει να είναι υποχρεωτική και με ενδιαφέρουν ιδιαίτερα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ακόμη, από το κυβερνητικό επιτελείο ζήτησε να διασταυρωθεί ότι τα μέτρα είναι εφαρμόσιμα, προσθέτοντας «ότι τα εξηγούμε με την απαραίτητη πειστικότητα και ότι, τελικά, είναι εκείνα τα μέτρα τα οποία πρέπει να πάρουμε για να αποφύγουμε, ο μη γένοιτο, μέτρα τα οποία θα έχουν οικονομικό αντίκτυπο, βαρύ, το οποίο αυτή τη στιγμή η ελληνική κοινωνία και η ελληνική οικονομία πολύ απλά δεν το αντέχουν».

αναλυτικά στο virus.com.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*