ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική: Αύξηση κερδών, νέες στρατηγικές επιλογές και ισχυρή ανάπτυξη

Υψηλές επιδόσεις καταγράφει η ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική σε όλο το εύρος των δραστηριοτήτων της δημιουργώντας σημαντικά εχέγγυα για περαιτέρω ισχυρή ανάπτυξή της στο άμεσο μέλλον.

Κερδοφορία, παραγωγή ασφαλίστρων, δείκτης φερεγγυότητας, απόδοση κερδών, και μια ακόμη σειρά θεμελιωδών μεγεθών, από τις αρχές του έτους έως σήμερα κινούνται ανοδικά παρά τις δυσχέρειες που παρουσιάστηκαν στην αγορά λόγω covid19.

Οι εξελίξεις καταδεικνύουν ότι η εταιρεία μέσα από την συνολική αναδιάρθρωσή της που έχει σε εξέλιξη επιστρέφει σύντομα σε επίπεδα κερδοφορίας προ κρίσης, κάτι το οποίο επιδιώκεται με τις στοχευμένες πρωτοβουλίες της διοίκησης.

Τα αποτελέσματα του Α’ εξαμήνου καταγράφουν αύξηση κερδών η οποία συνεχίζεται έως σήμερα.

Εκτιμάται ότι τα καθαρά κέρδη το 2020 θα ξεπεράσουν τα 2 εκατ. Ευρώ οπότε η απόδοση των κερδών επί των ιδίων κεφαλαίων της εταιρείας θα υπερβεί το 20%. 

Στόχος της εταιρείας είναι να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο η παρουσία της στην ασφάλιση των μεγάλων Εμπορικών και Βιομηχανικών κινδύνων, τον κλάδο των Μεταφορών και στους Εξειδικευμένους κινδύνους στους οποίους ήδη έχει σημαντική αναγνώριση και αποδοχή από την αγορά και τις επιχειρήσεις.

Εξίσου σημαντικό για την θέση της Εταιρείας, αναδεικνύοντας την φερεγγυότητά της, είναι και το SCR το οποίο διατηρείται σε κορυφαία επίπεδα και την 31/12/2019 διαμορφώθηκε σε 220,16% ενώ το αντίστοιχο MCR ανήλθε σε 230,25%.

ΣΥΝΘΕΣΗ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΟΥ

Η σύνθεση του χαρτοφυλακίου της εταιρείας αναδιαρθρώνεται στοχευμένα.

Οι λοιποί  κλάδοι εκτός του κλάδου αυτοκινήτων έχουν συμμετοχή 81,93% ενώ ο κλάδος αυτοκινήτου έχει το 18,7%.

Αξιοσημείωτο ότι τα αποτελέσματα στον κλάδο αυτοκινήτου παρά την μείωση συμμετοχής του στο χαρτοφυλάκιο της εταιρείας, είναι κερδοφόρα, κάτι το οποίο αποδίδεται στο σωστό underwriting,  που εφαρμόζει η ΕΥΡΩΠΗ και έχει ως αποτέλεσμα την επίτευξη κερδών στο σύνολο των ασφαλιστικών εργασιών που δραστηριοποιείται.

ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Ν. ΜΑΚΡΟΠΟΥΛΟΥ

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Ευρώπη Ασφαλιστική κ. Νικόλαος Μακρόπουλος αναφερόμενος στα αποτελέσματα τονίζει ότι « η Ευρώπη Ασφαλιστική διαμορφώνει με τις σημερινές της επιλογές το ακόμα καλύτερο μέλλον της. Οι προοπτικές της είναι μεγάλες, υπάρχει σχέδιο περαιτέρω ανάπτυξης το οποίο ακολουθείται σταθερά και αποδίδει σημαντικά αποτελέσματα. Η εταιρεία επιβεβαιώνει καθημερινά την θέση της στην αγορά, περιορίζει τα λειτουργικά της κόστη και ενισχύει την ανταγωνιστικότητά της. Έχει “ψηφιοποιηθεί” πλήρως και  οι μηχανογραφικές υποδομές είναι υψηλότατου επιπέδου και ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις πελατών και συνεργατών. Διατηρεί την πρωτοπορία της και την υψηλή τεχνογνωσία στους μεγάλους εμπορικούς και βιομηχανικούς κινδύνους και ανοίγεται σε νέους τομείς υψηλών απαιτήσεων. Με τις επιδόσεις της που αποτυπώνονται στους οικονομικούς δείκτες αποδεικνύει ότι αναπτύσσεται ορθά, είναι φερέγγυα εταιρεία, σύγχρονη, αποτελεσματική, με υψηλό επίπεδο εξυπηρέτησης και αμεσότητα στις σχέσεις τις με τους πελάτες της. Διαχρονικά διακρίνεται για την ταχύτατη πληρωμή αποζημιώσεων, ενώ με τις τελευταίες επιδόσεις της δείχνει ότι προσαρμόζεται στις απαιτήσεις της αγοράς και είναι ευέλικτη».

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*