Το νέο ξεκίνημα μίας εταιρείας που σήμανε 10 Ιουλίου

της Έλενας Ερμείδου

Μετά από 28 χρόνια, η ERB Ασφαλιστικές Υπηρεσίες ΑΕΜΑ μετονομάστηκε σε Designia Insurance Brokers. Η αλλαγή αυτή έχει ως στόχο να περιγράψει πιο ολοκληρωμένα το εύρος των δραστηριοτήτων της, δίνοντας έμφαση στο ότι ο ρόλος της είναι να σχεδιάζει και να προσφέρει τα κατάλληλα προγράμματα, εκείνα που καλύπτουν τις ασφαλιστικές ανάγκες και τις επιδιώξεις των πελατών της.

Παρέχοντας αξιόπιστες υπηρεσίες ασφαλιστικής και αντασφαλιστικής διαμεσολάβησης για όλους τους κλάδους της ασφάλισης και υλοποιώντας ανά πάσα στιγμή εξατομικευμένες λύσεις για τους πελάτες της, απαντώντας σε κάθε κίνηση των πελατών της, είτε επιχειρηματική είτε προσωπική, η Designia Insurance Brokers συνεργάζεται με πάνω από 40 ελληνικές (αντ)ασφαλιστικές εταιρείες, καθώς και με οίκους του εξωτερικού.

«Η νέα μας ταυτότητα εκφράζει τη δέσμευση και τη συνεχή μας προτεραιότητα να ανταποκρινόμαστε στις απαιτήσεις των πελατών και των συνεργατών μας, με όραμα και αισιοδοξία. Χάρη στην εμπειρία, την τεχνογνωσία και την εξειδίκευση των στελεχών μας, εδώ και 28 χρόνια σχεδιάζουμε εξατομικευμένα ασφαλιστικά προγράμματα και προσφέρουμε ολοκληρωμένες και ανταγωνιστικές λύσεις, που απαντούν στις ανάγκες των πελατών και των συνεργατών μας. Επενδύουμε συστηματικά στο δίκτυό μας, του οποίου κύριος προσανατολισμός είναι οι ασφαλίσεις ζωής, υγείας και οι επιχειρηματικοί κίνδυνοι. Ταυτόχρονα, συνεχίζουμε την ψηφιακή αναβάθμιση των διαδικασιών και των λειτουργιών μας, ανταποκρινόμενοι στις σημερινές προκλήσεις» μάς λέει η Άννυ Τρύφων, CEO της Designia Insurance Brokers.

Επιπλέον, η εταιρεία αποτελεί κέντρο τεχνογνωσίας που εξειδικεύεται στο σύνολο των ασφαλιστικών θεμάτων που αφορούν τόσο την επιχείρηση όσο και τον επαγγελματία και τον ιδιώτη.

Η Designia Insurance Brokers –μεταξύ των πρώτων στον τομέα της τεχνογνωσίας– δραστηριοποιείται δυναμικά σε όλο το φάσμα της ασφάλισης περιουσίας και απώλειας κερδών, αστικών ευθυνών, εξειδικευμένων ή μη κατασκευαστικών έργων, πιστώσεων και άλλων αναγκών της σύγχρονης επιχείρησης.

Με στόχο να προσφέρει προστασία σε επιχειρήσεις από κυβερνοκινδύνους, έχει αναπτύξει ένα cyber security insurance. Αντίστοιχα, στις ασφαλίσεις προσώπων διατηρεί σημαντική παρουσία σε ομαδικά προγράμματα ζωής, υγείας, σύνταξης, καθώς και σε προγράμματα affinities.

Δίπλα στους πελάτες, πάντα, όλα τα στελέχη και οι συνεργάτες της μελετούν τις ασφαλιστικές τους ανάγκες, σχεδιάζουν προγράμματα, αξιολογούν προσφορές και διαχειρίζονται ασφαλιστήρια συμβόλαια και αποζημιώσεις.

Στο προϊοντικό της χαρτοφυλάκιο περιλαμβάνονται προγράμματα υγείας για ιδιώτες με παροχές νοσοκομειακής και εξωνοσοκομειακής περίθαλψης, καθώς και περιουσίας και εισοδήματος, με προγράμματα κατοικίας, αυτοκινήτου, επαγγελματικής ευθύνης, νομικής προστασίας κ.λπ.

Για την επιχείρηση το χαρτοφυλάκιο της εταιρείας περιλαμβάνει: ασφαλίσεις περιουσίας και απώλειας κερδών, έργων, ευθυνών (επαγγελματικών, προϊόντος, στελεχών κ.λπ.), μεταφορών, εγγυήσεων και πιστώσεων, διαδικτυακών κινδύνων, ομαδικά προγράμματα ζωής, υγείας, σύνταξης.

Για τον επαγγελματία περιλαμβάνει: προγράμματα επαγγελματικής ευθύνης, ασφάλισης ιδιαίτερων ταλέντων και δεξιοτήτων, ασφάλισης εξοπλισμού, απώλειας εισοδήματος, ασφάλισης ανθρώπου-«κλειδί» (Key man insurance).

Ταυτόχρονα, διαθέτει ένα ακόμη συγκριτικό πλεονέκτημα, που την τοποθετεί ψηλά στη βαθμίδα της αγοράς, το ότι αναλαμβάνει συμβουλευτικές υπηρεσίες διαχείρισης κινδύνων.

Διεκπεραιώνει μελέτες διερεύνησης ασφαλιστικών αναγκών και προσφέρει: τον σχεδιασμό εξατομικευμένου ασφαλιστικού προγράμματος για όλους τους πελάτες της, μένοντας πάντα δίπλα τους σε κάθε τους βήμα και απόφαση, όπως και τη διαδικασία της αξιολόγησης προσφορών, κατόπιν διερεύνησης της αγοράς, για την κάλυψη όλου του φάσματος των ασφαλιστικών αναγκών τους. Κατόπιν αξιολόγησης προσφορών και διερεύνησης των αναγκών των πελατών, προτείνει ασφαλιστικές καλύψεις και λύσεις με γνώμονα πάντα το συμφέρον τους. Τέλος, διεκπεραιώνει όλη τη διαχείριση των ασφαλιστηρίων συμβολαίων και των αποζημιώσεων, παραμένοντας κοντά στους πελάτες της αναλαμβάνοντας οποιοδήποτε ασφαλιστικό τους θέμα, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων.

Η ιστορία της

Η Designia Insurance Brokers βρίσκεται στην αγορά της (αντ)ασφαλιστικής διαμεσολάβησης και της διαχείρισης κινδύνων από το 1992. Παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες για όλους τους κλάδους ασφάλισης, έχοντας τη δυνατότητα ασφαλιστικής τοποθέτησης εξειδικευμένων αναγκών στις ασφαλιστικές εταιρείες που προσφέρουν τους καλύτερους όρους για τους πελάτης της. Συνεργάζεται με τους καλύτερους ασφαλιστικούς οίκους του εξωτερικού, δίνοντας τη δυνατότητα και για διεθνείς ασφαλιστικές λύσεις.

Στα βασικά χαρακτηριστικά που την κατατάσσουν στις πιο σημαντικές εταιρείες μεσιτείας ασφαλίσεων, αντασφαλίσεων και διαχείρισης κινδύνων στην Ελλάδα, συγκαταλέγεται το γεγονός ότι αποτελεί έναν κόμβο πολυετούς εμπειρίας και άριστης τεχνογνωσίας που επενδύει διαχρονικά στην εξέλιξή της, προς όφελος των πελατών και των συνεργατών της.

Η ταυτότητά της σε αριθμούς

 Πάνω από 10 εκατομμύρια αποζημιώσεις, 6.500 χιλιάδες πελάτες, 41 συνεργασίες. Το 60% του δικτύου συνεργατών της ανήκει στον κλάδο ζωής και το υπόλοιπο 40% στον κλάδο των γενικών ασφαλίσεων.

6 λόγοι για να ασφαλιστείτε στην Designia Insurance Brokers:

  1. Γιατί σχεδιάζει καλύψεις στα μέτρα των πελατών της, υλοποιώντας εξατομικευμένες λύσεις για κάθε ανάγκη και κίνηση, επιχειρηματική ή προσωπική.
  2. Γιατί παρέχει ολοκληρωμένη ασφαλιστική προστασία, με πλήρεις και ανταγωνιστικές λύσεις, εξυπηρετώντας τους στόχους και τις ανάγκες των πελατών.
  3. Γιατί προτείνει συμφέρουσες καλύψεις μελετώντας προτάσεις από όλη την ασφαλιστική αγορά και τους οίκους του εξωτερικού.
  4. Γιατί βρίσκεται δίπλα στους πελάτες της στις δύσκολες στιγμές, εξασφαλίζοντας την ασφαλιστική τους προστασία.
  5. Γιατί διαθέτει πάντα επίκαιρα προγράμματα, εξελίσσεται και ακολουθεί τις τάσεις της εποχής, για να προσφέρει τις καλύψεις που χρειάζονται οι πελάτες της.
  6. Γιατί εξοικονομεί χρόνο για κάθε πελάτη εξετάζοντας το σύνολο της αγοράς, ώστε να προτείνει τις κατάλληλες καλύψεις.

διαβάστε επίσης: Σταθερά ανοδική πορεία για τη Designia Insurance Brokers

Οικονομικά αποτελέσματα 2018

Κατά τη χρήση 2018, η εταιρεία διατήρησε τη δυναμική της, με αυξητική τάση στα μεγέθη των εσόδων εργασιών. Συγκεκριμένα, παρουσίασε αύξηση στα υπό διαχείριση ασφάλιστρα της τάξης του 7,1% καθώς και σημαντική αύξηση εσόδων κατά 15,4%.

Το αποτέλεσμα προ φόρων διαμορφώθηκε σε 871 χιλ. ευρώ. Κατά τη διάρκεια του έτους και με δεδομένη την πίεση των πελατών για μείωση κόστους, αλλά και τη διαρκή μείωση των τιμών από τις ασφαλιστικές εταιρείες, συνεχίστηκε η έμφαση στην πώληση εξειδικευμένων προϊόντων με μικρότερο ανταγωνισμό, λόγω απαιτούμενης εξειδίκευσης, όπως επαγγελματικών και ειδικών ευθυνών, πιστώσεων, ομαδικών ασφαλιστηρίων ζωής, υγείας και σύνταξης κ.λπ., αλλά και στην παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών όπου η εταιρεία διαθέτει την απαιτούμενη τεχνογνωσία.

Τον Ιούλιο του 2017, η εταιρεία προχώρησε σε μια στρατηγική επιχειρηματική κίνηση ενσωματώνοντας στο δίκτυό της το δυναμικό πωλήσεων της εταιρείας CAPPA Independent Financial Consultants. Βασικός στόχος της κίνησης αυτής ήταν η περαιτέρω ενδυνάμωση της παρουσίας της ERB Ασφαλιστικές Υπηρεσίες ΑΕΜΑ στις ατομικές ασφαλίσεις και ειδικότερα στις ασφαλίσεις ζωής και υγείας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*