NP Ασφαλιστική: Μεγάλη Χορηγός στον 1ο Αυθεντικό Μαραθώνιο Κολύμβησης 2020 στο Πευκί στη Β. Εύβοια

Η NP Ασφαλιστική ήταν υπερήφανος μεγάλος χορηγός στον 1ο Αυθεντικό Μαραθώνιο Κολύμβησης 2020 (The Authentic Marathon Swim, Skyllias & Hydna) που διοργανώθηκε στην Εύβοια το Σάββατο 5/9 και την Κυριακή 6/9/2020 στο Πευκί του Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού στη Βόρεια Εύβοια.

Η διαδρομή περιλάμβανε αγώνες κολύμβησης ανοιχτής θαλάσσης 10 χλμ., 3 χλμ. και 1,5 χλμ. και διεξήχθη στα στενά του Αρτεμισίου, από την Στερεά Ελλάδα έως την Θεσσαλία, αναβιώνοντας την αυθεντική μαραθώνια κολυμβητική διαδρομή που πραγματοποίησε το 480 π.Χ. ο Σκυλλίας και η κόρη του Ύδνα, βοηθώντας τις ελληνικές δυνάμεις στην ιστορική ναυμαχία του Αρτεμισίου εναντίον του περσικού στόλου. Στη διοργάνωση συμμετείχαν εκατοντάδες αθλητές και αθλούμενοι από την Ελλάδα και το εξωτερικό, μεταξύ των οποίων ολυμπιονίκες, πρωταθλητές Ευρώπης και Ελλάδας, καθώς και κορυφαίοι στον κόσμο κολυμβητές υπερ-αποστάσεων.

Την σπουδαία αυτή αθλητική διοργάνωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Λευτέρης Αυγενάκης, η Προέδρος του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού κα. Άντζελα Γκερέκου, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας & Εύβοιας κ. Φάνης Σπανός, ο Δήμαρχος Ιστιαίας-Αιδηψού κ. Γιάννης Κοντζιάς καθώς και ο Ολυμπιονίκης Πρωταθλητής μας κ. Σπύρος Γιαννιώτης. Νικητής του Αυθεντικού Μαραθωνίου Κολύμβησης ήταν ο Βούλγαρος Ολυμπιονίκης Petar Stoychev.

Μέσα από αυτή τη δράση, η NP Ασφαλιστική συμβάλει στην προβολή της περιοχής ως ένας εξαιρετικός τουριστικός προορισμός και αναδεικνύει τις ιστορικές καταβολές μίας αθλητικής διοργάνωσης με ιστορία σχεδόν 2.500 ετών. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της «NP Ασφαλιστική» κ. Γιώργος Ζάχος και ο Διευθυντής Οικονομικών & Διοικητικών Υπηρεσιών κ. Νίκος Ζάχος.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*