Δωρεά ιατρικού εξοπλισμού από το Ίδρυμα Ευγενίδου στην 7η Πνευμονολογική Κλινική του «ΣΩΤΗΡΙΑ»

Tο Ίδρυμα Ευγενίδου συνεχίζει να στηρίζει το Εθνικό Σύστημα Υγείας, για την αντιμετώπιση της πανδημίας, με την ολοκλήρωση της δωρεάς εργαστηριακού και υγειονομικού εξοπλισμού ύψους 162.890 ευρώ στην 7η Πνευμονολογική Κλινική του Νοσοκομείου «Η ΣΩΤΗΡΙΑ».

H δωρεά αφορά στην αγορά και τοποθέτηση ενός ολοκληρωμένου και σύγχρονου συστήματος βρογχοσκόπησης, εξειδικευμένου για ασθενείς με Covid-19, εξοπλισμένο με πλήρη πύργο βρογχοσκοπήσεων, πλυντήριο ενδοσκοπίων Series 1 και σύστημα αποστείρωσης και ασφαλούς αποθήκευσης 8 ενδοσκοπίων για τον πλήρη έλεγχο της επιμόλυνσης.

Παράλληλα, εξοπλίζει πλήρως 10 δωμάτια δωρίζοντας  30 νοσοκομειακές κλίνες μοντέλο VIDA, 30 στρώματα και 30 κομοδίνα με τραπεζοτουαλέτα, για την ποιοτικότερη περίθαλψη των ασθενών.

Στόχος της συγκεκριμένης δωρεάς του Ιδρύματος Ευγενίδου είναι η συμβολή στην κάλυψη των αναγκών του Εθνικού Συστήματος Υγείας και ειδικότερα του Νοσοκομείου «Η ΣΩΤΗΡΙΑ» προκειμένου να αντιμετωπισθούν με τον αποτελεσματικότερο και ασφαλέστερο τρόπο τα κρούσματα Covid-19.

Ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Ευγενίδου, κ. Λεωνίδας Δημητριάδης-Ευγενίδης, σε δήλωσή του ευχαρίστησε όλους τους επαγγελματίες Υγείας του Νοσοκομείου «Η ΣΩΤΗΡΙΑ» και της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής, οι οποίοι καλούνται να αντιμετωπίσουν τα κρούσματα Covid-19 με υψηλό αίσθημα ευθύνης και καθήκοντος, προσφέροντας τις υπηρεσίες τους στους ασθενείς που έχουν ανάγκη. Επιπλέον, ο κος Ευγενίδης αναφέρθηκε στην άψογη συνεργασία τόσο με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου όσο και με τη Διεύθυνση της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου «Η ΣΩΤΗΡΙΑ» για τη συνεχή προσπάθεια ενίσχυσης των αναγκών των ασθενών καθώς και του Νοσηλευτικού και Ιατρικού προσωπικού. Παράλληλα, σημείωσε ότι «είναι καθήκον όλων μας να στηρίζουμε την Εθνική προσπάθεια για την αντιμετώπιση της πανδημίας Covid-19 φροντίζοντας για τις ανάγκες των Νοσοκομειακών Ιδρυμάτων της χώρας. Το Ίδρυμα Ευγενίδου, βασικός σκοπός του οποίου είναι η συμβολή στην Τεχνική Παιδεία της χώρας μας, με αίσθημα ευθύνης και αλληλεγγύης στέκεται αρωγός της Πολιτείας, οποτεδήποτε έκτακτες συνθήκες το απαιτούν.»

Η Διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου «Η ΣΩΤΗΡΙΑ», κα Μίνα Γκάγκα, αποδεχομένη τη δωρεά, δήλωσε: «To Ίδρυμα Ευγενίδου, με αυτή τη πολύ σημαντική δωρεά, βελτιώνει τις υπηρεσίες Υγείας στο Νοσοκομείο και τη κλινική μας, βοηθά στη γρήγορη και ορθή διάγνωση των ασθενών και βελτιώνει τις συνθήκες νοσηλείας τους. Παράλληλα, βοηθά και τιμά το ιατρονοσηλευτικό και όλο το προσωπικό του Νοσοκομείου, κάνει τη προσπάθεια μας πιο εύκολη και μας κάνει περήφανους. Ευχαριστούμε πολύ!»

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*