Γ. Βρούτσης: Προς παράταση τα 534 ευρώ, τι γίνεται με «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ», ρύθμιση οφειλών

Η κυβέρνηση και το Υπουργείο είναι προετοιμασμένοι για τις προκλήσεις του Φθινοπώρου και “πολύ σωστά δεν ρίξαμε όλα τα καύσιμα από την αρχή”, σύμφωνα με τον αρμόδιο Υπουργό Εργασίας, κ. Γιάννη Βρούτση. Ο ίδιος μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA για το νέο νομοσχέδιο της κυβέρνησης που περιλαμβάνει ρυθμίσεις και νέα μέτρα στήριξης των εργαζομένων και ανέργων.

Ειδικότερα, με απόφασή της η κυβέρνηση συνεχίζει την καταβολή του επιδόματος των 534 ευρώ μέχρι και το τέλος Οκτωβρίου, σε εργαζομένους οι οποίοι βρίσκονται σε αναστολή εργασίας. Ωστόσο, στο τραπέζι βρίσκεται η παράταση του επιδόματος αυτού μέχρι το τέλος του 2020. «Κάνουμε βήμα βήμα τις κινήσεις μας», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, το πρόγραμμα «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ», που αφορά την επιδότηση έως 60% του μισθού των εργαζομένων, συνεχίζεται μέχρι το τέλος του χρόνου, με τον υπουργό Εργασίας να δηλώνει ότι «το πρόγραμμα ήρθε για να μείνει».

Αναφερόμενος στις οφειλές των επιχειρήσεων που δημιουργήθηκαν από την πανδημία, ο κ. Βρούτσης δήλωσε ότι αυτές θα καταβληθούν από την 1η Απριλίου ενοποιημένες με τις φορολογικές υποχρεώσεις, σε 12 ή 24 δόσεις. Οι 12 δόσεις θα έχουν μηδενικό επιτόκιο, ενώ οι 24 δόσεις 2,5% επιτόκιο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*