ΟΔΔΗΧ: Νέα έκδοση εντόκων 1 έτους, 625 εκατ. ευρώ την ερχόμενη Τετάρτη

Προχωράει κανονικά ο προγραμματισμός του ΟΔΔΗΧ για την άντληση ρευστού μέσω δημοπρασιών εντόκων γραμματίων, μετά και την άκρως επιτυχή επανέκδοση του 10ετους ομολόγου. Την ερχόμενη Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου θα εκδοθούν έντοκα γραμμάτια ετήσιας διάρκειας με στόχο να αντληθούν 625 εκατ. ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι στις εκδόσεις εντόκων μικρότερης διάρκειας των προηγούμενων μηνών η χώρα είχε εξασφαλίσει αρνητικό επιτόκιο.

Η ημερομηνία διακανονισμού (settlement) θα εί­ναι η Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου, ενώ η δη­μο­πρα­σία θα διεξαχθεί με ανταγωνιστικές προσφορές από τους Βασικούς Διαπραγματευτές Αγοράς στην Η.Δ.Α.Τ., σύμφωνα με τη δια­δικασία που προβλέπεται από τον Κανονισμό Λειτουργίας τους.

Βάσει του Κανονισμού των Βασικών Διαπραγματευτών παρέχεται η δυνατότητα υποβολής μη ανταγωνιστικών προσφορών, τόσο κατά την ημέρα διεξαγωγής της δημοπρασίας, όσο και κατά το χρονικό διάστημα της μίας εργάσιμης ημέρας μετά το τέλος αυτής, και μέχρι τις 12.00 μ.μ. Οι μη ανταγωνιστικές προσφορές θα  ικανοποιηθούν στην τιμή της τελευταίας προσφοράς που γίνεται δεκτή στη δημοπρασία (cut-off price) μέχρι συνολικού ύψους 30% επί του δημοπρατούμενου ποσού για κάθε μία από τις παραπάνω δύο περιπτώσεις. Για τα έντοκα γραμμάτια δε θα δοθεί καμία προμήθεια.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*