Παράταση της αναστολής καταβολής φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων έως την 1η Απριλίου 2021

Την παράταση των υφιστάμενων μέτρων για τη στήριξη επιχειρήσεων και νοικοκυριών αποκάλυψε ο υπουργός Οικονομικών, Χρ. Σταϊκούρας σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, τονίζοντας, όμως, ότι ο προϋπολογισμός του 2021 δεν μπορεί να περιλαμβάνει μόνιμες μειώσεις φόρων, εξαιτίας της αβεβαιότητας την οποία δημιουργεί στην οικονομία η πανδημία.

Αναφορικά με την Επιστρεπτέα Προκαταβολή τόνισε
  • ότι εντός Σεπτεμβρίου θα ανακοινωθεί ο τρίτος κύκλος, αφού πρώτα το υπουργείο Οικονομικών έχει στην κατοχή του τα στοιχεία του Αυγούστου, ενώ σε αυτή τη φάση θα καλύπτονται και επιχειρήσεις που δεν έχουν ταμειακή μηχανή και δραστηριοποιούνται στον τουριστικό κλάδο.
Σε ό,τι αφορά το ζήτημα των ενοικίων, καθώς ολοκληρώνεται η περίοδος όπου επιτρέπεται η μείωσή τους κατά 40% σε σειρά κλάδων, όπως αυτοί εστίασης, μεταφορών, τουρισμού, πολιτισμού και αθλητισμού. Ο υπ. Οικονομικών εξετάζεται
  • μία σειρά εναλλακτικών λύσεων μεταξύ των οποίων είναι είτε η παράταση της ισχύος αυτής της ρύθμισης είτε ακόμη και η εθελοντική συμφωνία μεταξύ των δύο μερών.
Ανέφερε ακόμη ότι θα υπάρξει παράταση για τα επιδόματα ανεργίας και για τις αναστολές συμβάσεων εργασίας και για το πρόγραμμα Συν-Εργασία.

Μιλώντας, τέλος, για τα αναδρομικά στους συνταξιούχους επανέλαβε ότι η καταβολή τους θα γίνει όσο το δυνατόν συντομότερα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*