Moody’s για τις επιδόσεις της Munich Re και ERGO

της Ελενας Ερμείδου

Τα καθαρό κέρδη μετά τη φόρων  της Munich Re ύψους 579 εκατομμυρίων ευρώ αυξήθηκαν  σημαντικά από το πρώτο τρίμηνο από το πρώτο τρίμηνο και ο δείκτης Φερεγγυότητας ΙΙ του Ομίλου παρέμεινε σταθερός στο 211%.

Ο κορωνοϊός χτύπησε την Munich Re

173 εκ. πήρε η Munich Re από την ERGO

Εν μέσω περαιτέρω ισχυρισμών που σχετίζονται με τον κορωνοϊό, τα αποτελέσματα αντικατοπτρίζουν κυρίως δραστηριότητες φυσικών καταστροφών κάτω του μέσου όρους στο τρίμηνο, δείχνουν επίσης θετική διαφοροποίηση στα στοιχεία των κυρίων δραστηριοτήτων της ERGO κθαώς και ισχυρές επενδυτικές αποδόσεις, σχολιάζει ο Christian Badorff, Αντιπρόεδρος και Ανώτατος Αναλυτής στην Moody’s, Φρανκφούρτη.

Ο δείκτης ζημιών και εξόδων προς τα καθαρά ασφάλιστρα του κλάδου Περιουσίας και Ατυχημάτων στο 99,9%, με απαιτήσεις έναντι του κορωνοϊού ύψους 600 εκατομμυρίων ευρώ – μετά από 800 εκατομμύρια ευρώ το πρώτο τρίμηνο – αντισταθμίστηκε εν μέρει από τις χαμηλότερες απαιτήσεις έναντι φυσικών καταστροφών.

Η Life Re ανακοίνωσε αξιώσεις που σχετίζονται με τον κορωνοϊό ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ, βασισμένες κυρίως στη θνησιμότητα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το επενδυτικό αποτέλεσμα ήταν συνολικά ισχυρό, και ειδικότερα στην ERGO, η οποία επωφελήθηκε επίσης από το ισχυρό underwriting των γερμανικών και διεθνών επιχειρήσεων.

Το μομέντουμ και οι ρυθμοί ανάπτυξης της Munich Re είναι ισχυροί στα επίπεδα του κλάδου Περιουσίας και Ατυχημάτων. Η Munich Re σκοπεύει να αυξηθεί περαιτέρω καθώς οι τιμές αντασφάλισης  στον κλάδο σκληρύνουν όπως ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα. Παράλληλα δεν θα εφαρμόζει το πρόγραμμα εξαγοράς μετοχών στο υπόλοιπο του έτους, το οποίο η Moody θεωρεί θετικό από την οπτική της  κεφαλαιοποίησης.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*