insurance europe logo

Απάντηση IE στην Κομισιόν για το Solvency

της Ελενας Ερμείδου

Πέντε συγκεκριμένες προτεραιότητες θέτουν δια στόματος Insurance Europe οι Ευρωπαίοι ασφαλιστές απαντώντας σήμερα στην διαβούλευση που δημοσίευσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με το σχέδιο Ενωσης Κεφαλαιαγορών (CMU).  Στόχος η διευκόλυνση των χρηματοδοτήσεων μακροπρόθεσμων επενδύσεων.

  • Βελτιώσεις στα εμπόδια που θέτει το κανονιστικό πλαίσιο Solvency II για τις μακροπρόθεσμες βιώσιμες επενδύσεις

Οι βελτιώσεις που θα γίνουν θα πρέπει να διασφαλίζουν ότι οι ασφαλιστές θα είναι σε θέση να παρέχουν μακροπρόθεσμα προϊόντα στηρίζοντας τις μακροπρόθεσμες βιώσιμες επενδύσεις, την ανάπτυξη και την μετάβαση προς μία ουδέτερη οικονομία άνθρακα. προς μία ουδέτερη οικονομία άνθρακα.

Η αναθεώρηση του Solvency II θα πρέπει να στοχεύει στην βελτίωση των περιθωρίων κινδύνου και την προσαρμογή μεταβλητότητας, στα ίδια κεφάλαια, και στα χρεωστικά κεφάλαια. Επίσης είναι σημαντικό να διατηρηθεί η μέθοδος της παραμετροποίησης.

Η Επιτροπή θα πρέπει να διασφαλίσει ότι το IASB θα δώσει κατάλληλες λύσεις για θέματα ανακύκλωσης υπό το καθεστώς των IFRS 9.

  • Να διασφαλιστεί η διαθεσιμότητα και αύξηση κατάλληλων μακροπρόθεσμων περιουσιακών στοιχείων

Απαιτείται δράση για τη χάραξη πολιτικής για την τόνωση της προσφοράς περιουσιακών στοιχείων που πληρούν τόσο τα κριτήρια βιωσιμότητας όσο και τις απαιτήσεις ποιότητας και ασφάλειας.

Επιπλέον, για να βελτιωθεί η συμμετοχή των καταναλωτών λιανικής στην CMU.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*