Interlife, κτίριο

INTERLIFE: 17 στόχοι για να αλλάξουμε τον κόσμο μας

Τέλος στη φτώχεια, όχι στις ανισότητες και αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής ως το 2030. Αυτό πρεσβεύουν εν συντομία 17 Παγκόσμιοι Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης που διαμορφώθηκαν από Διεθνείς Οργανισμούς και απλούς πολίτες.

Το 2015 μέσα από τη συνεργασία και των 193 κρατών μελών του ΟΗΕ, ΜΚΟ αλλά και απλών ανθρώπων διαμορφώθηκαν οι 17 Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης (Sustainable Development Goals – SDGs) που σύμφωνα με τον Αντόνιο Γκουτέρες, Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, είναι το μονοπάτι που
μας οδηγεί σε ένα κόσμο ευημερούντα ειρηνικό και δικαιότερο, αλλά και σε έναν “υγιή πλανήτη”.

Αποτελούν επίσης μια πρόσκληση για αλληλεγγύη μεταξύ των γενεών.

Εξάλλου, το συνεχώς μεταβαλλόμενο οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον, κυρίως μετά την παγκόσμια και πρωτοφανή κρίση του COVID-19, οδήγησε όλο και περισσότερους φορείς και επιχειρήσεις να δράσουν υπέρ του κοινωνικού συνόλου.

Με αναπτυγμένο το αίσθημα Κοινωνικής Ευθύνης η INTERLIFE Ασφαλιστική υιοθετεί τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ο.Η.Ε. αναγνωρίζοντας με τη σειρά της την ανάγκη λήψης μέτρων.

Επιπλέον, στοχεύει στη σύνδεση της επιχειρηματικής της στρατηγικής με τους στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης καθώς και στην προώθηση λύσεων που ενδυναμώνουν την εταιρική βιωσιμότητα.

Στην πράξη, η Εταιρεία εστιάζει κυρίως στους Στόχους που αφορούν στην αντιμετώπιση της φτώχειας, την καλή υγεία και ευημερία, την αξιοπρεπή εργασία και οικονομική ανάπτυξη και τη δράση για το κλίμα, ενώ, παράλληλα υιοθετεί το Στόχο που προάγει τις συνεργασίες για όλο το φάσμα των δράσεων που υλοποιούνται μέσω του Προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης «προσφέρω …αλλιώς».

Οι 17 στόχοι για να αλλάξουμε τον κόσμο μας!

Πηγή: INTERLIFE Magazine

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*