Χρ. Σταϊκούρας, ΥΠΟΙΚ: Όλοι οι συνταξιούχοι θα πάρουν τα αναδρομικά!

Υλοποίηση των δικαστικών αποφάσεων και καταβολή αναδρομικών για το σύνολο των συνταξιούχων, διαβεβαίωσε ο Υπουργός Οικονομικών, κ. Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. «Θα υλοποιήσουμε τις δικαστικές αποφάσεις. Αυτό είναι τετελεσμένο, και χωρίς να ταλαιπωρούνται οι συνταξιούχοι στα δικαστήρια, άρα η απόφαση θα καλύψει το σύνολο των συνταξιούχων», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ειδικότερα, ο κ. Σταϊκούρας τόνισε πως ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα με τους θεσμούς για την πληρωμή των αναδρομικών, καθώς δεν πρόκειται για κάποια μόνιμη αύξηση σε μια σύνταξη και διαβεβαίωσε ότι η χώρα έχει τη δυνατότητα να πληρώσει τα αναδρομικά.

«Υπάρχει το ταμειακό θέμα, που δόξα τω Θεω, με τον τρόπο με τον οποίο χειριζόμαστε με υπευθυνότητα τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας έχουμε τη δυνατότητα το επόμενο χρονικό διάστημα, μπορεί να είναι μήνες και χρόνια, να πληρώσουμε τους Έλληνες συνταξιούχους τα αναδρομικά αυτά», σημείωσε.

Δόσεις ή εφάπαξ με κούρεμα; 

Μιλώντας επίσης για τον τρόπο καταβολής ο Υπουργός Οικονομικών σημείωσε πως σε εξέλιξη βρίσκονται οι συζητήσεις με το Υπουργείο Εργασίας, αρμόδιο και για αυτά τα ζητήματα και σύντομα θα υπάρξουν οι σχετικές αποφάσεις.

«Πότε πληρώνουμε και σε πόσες δόσεις πληρώνουμε, αν πληρώσουμε σε δόσεις ή αν υπάρχει κούρεμα ή όχι… Αυτό είναι κάτι το οποίο το συζητάμε και πολύ σύντομα με το αρμόδιο υπουργείο, -ουσιαστικά το επισπεύδων υπουργείο, το υπουργείο Εργασίας, θα υπάρχουν συγκεκριμένες αποφάσεις», τόνισε.

Ειδικότερα για το ενδεχόμενο κουρέματος στα αναδρομικά, ο κ. Σταϊκούρας είπε ότι δεν θα μιλήσει με σενάρια και πως όταν υπάρχει η τελεσίδικη πολιτική απόφαση της κυβέρνησης θα ανακοινωθεί. «Ο τρόπος με τον οποίο θα καταβληθούν τα συγκεκριμένα χρηματικά ποσά θα αποφασιστεί το επόμενο χρονικό διάστημα», πρόσθεσε.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*