Οδική βοήθεια στο νησί και στην εξοχή

Οι καλύψεις «Οδική Βοήθεια» και «Φροντίδα Ατυχήματος» είναι ίσως από τις πιο σημαντικές πρόσθετες παροχές στο πρόγραμμα ασφάλισης του οχήματός μας. Παρέχουν επιτόπια εξυπηρέτηση ή μεταφορά του οχήματός μας,  σε περίπτωση βλάβης ή ατυχήματος και φροντίζουν τις ανάγκες μας, στέλνοντας συνεργάτες του δικτύου τους, σε ολόκληρη την Ηπειρωτική Ελλάδα, αλλά και στα περισσότερα Ελληνικά νησιά.

Πολύς κόσμος μπερδεύει τις δύο καλύψεις, υποθέτοντας ότι παρέχουν τις ίδιες υπηρεσίες, κάτι που δεν αληθεύει. Η «Φροντίδα Ατυχήματος» καλύπτει την καταγραφή του περιστατικού με τηλεφωνική υποστήριξη ή την παρουσία συνεργάτη, ενώ η «Οδική Βοήθεια» φροντίζει για τη μεταφορά του οχήματος, επισκευή του και μια σειρά επιπλέον παροχών που αποσκοπούν στην εξυπηρέτηση του ασφαλισμένου. Ιδανικά ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο πρέπει να περιέχει και τις δυο καλύψεις, όμως, αν κάποιος θα έπρεπε να επιλέξει μεταξύ των δύο, τότε η «Οδική Βοήθεια» μπορούμε να πούμε ότι «κερδίζει στα σημεία». Φυσικά, εάν κάποιος επιλέξει ασφάλιση αυτοκινήτου από την ERGO δεν θα χρειασθεί να μπει σε αυτό το δίλημμα, καθώς η κάλυψη της Φροντίδας Ατυχήματος παρέχεται δωρεάν σε όλα τα προγράμματα ασφάλισης.

Ποια όμως διαδικασία ακολουθείται σε περίπτωση ατυχήματος ή βλάβης και τί κάνουμε αν «μείνουμε» σε απομακρυσμένη περιοχή;

Είτε έχουμε «Φροντίδα Ατυχήματος» είτε «Οδική Βοήθεια», η πρώτη κίνηση που πρέπει να κάνουμε, αν υπάρχουν τραυματίες, είναι να καλέσουμε το ΕΚΑΒ και την αστυνομία και μετά να ενημερώσουμε τον Ασφαλιστή μας. Αν το περιστατικό είναι απλή βλάβη ή ατύχημα μόνο με υλικές ζημιές, τότε καλούμε στο τηλέφωνο της Οδικής Βοήθειας που αναγράφεται στο ασφαλιστήριο μας για να ενημερώσουμε για το περιστατικό. Από τη στιγμή που έχει καταγραφεί το περιστατικό, ένας συνεργάτης του δικτύου «Οδικής Βοήθειας» θα έρθει το συντομότερο δυνατό στο σημείο που έχουμε υποδείξει, για να μας βοηθήσει. Αν έχουμε «μείνει» σε απομακρυσμένη ή δύσβατη περιοχή, που όμως ανήκει στον οδικό άξονα, ας οπλιστούμε με υπομονή, καθώς η πρόσβαση του συνεργάτη μπορεί να μην είναι εύκολη. Σε παρόμοια περίπτωση, αν σκοπεύουμε να πάρουμε το όχημά μας σε κάποια απομακρυσμένη περιοχή, καλό θα ήταν πρώτα να ενημερωθούμε αν ανήκει στις περιοχές που εξυπηρετούνται και υπάρχει συνεργαζόμενος γερανός, σε περίπτωση που χρειαστεί η μεταφορά του οχήματός μας. Σε άλλη περίπτωση που αφορά επισκευή ή κάποια άλλη ανάγκη, πλην της μεταφοράς του οχήματος, το ασφαλιστήριο συμβόλαιο καλύπτει όλες τις περιοχές σε όλη την Ελλάδα, αλλά και τις περισσότερες χώρες της Ευρώπης.

Πέρα όμως από τις παροχές και καλύψεις των ασφαλιστηρίων συμβολαίων μας, καλό θα ήταν πριν από κάθε ταξίδι – ειδικά αν αυτό αφορά μακρινές και δύσβατες περιοχές – να φροντίζουμε και οι ίδιοι για το βασικό έλεγχο του οχήματος μας, έτσι ώστε να μην έχουμε δυσάρεστες εκπλήξεις. Καλά ελαστικά, πρόσφατο service, ρεζέρβα με τα απαραίτητα εργαλεία και έλεγχος υγρών μπορούν να μας «σώσουν» από περιττή ταλαιπωρία.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις καλύψεις τόσο της «Φροντίδας Ατυχήματος» όσο και της «Οδικής Βοήθειας»,αλλά και των ειδικών συνθηκών που επικρατούνστις απομακρυσμένες περιοχές και νησιά,ο Ασφαλιστικός μας „ιαμεσολαβητής μπορεί να μας δώσειτις συμβουλές που χρειαζόμαστε.

Πηγή: ERGO BLOG

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*