Συνεργασία Generali – Eurochambers για ένα σχέδιο Pandemic Risk pool

O Eurochambres, ο ευρωπαϊκός οργανισμός εμπορικών και βιομηχανικών επιμελητηρίων που εκπροσωπεί περισσότερες από 20 εκατομμύρια επιχειρήσεις – εκ των οποίων πάνω από το 93% είναι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις (ΜμΕ) – σε 43 διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες, σύναψε μνημόνιο συμφωνίας με την Generali, βάσει του οποίου συμφώνησαν να συνεργαστούν προκειμένου να προωθήσουν και να δημιουργήσουν ειδικό σχέδιο για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας στο μέλλον (Pandemic Risk pool).

Η συμμετοχή στο ενδεχόμενο σχέδιο αναμένεται να διευρυνθεί ώστε να συμπεριλάβει τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα, τα κράτη μέλη της ΕΕ και άλλους κορυφαίους ευρωπαϊκούς παράγοντες στη δημιουργία συμπράξεων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και μηχανισμών που θα παρέχουν μία δικλείδα ασφάλειας έναντι μελλοντικών κινδύνων.

Η ενέργεια αυτή ακολουθεί την πρωτοβουλία της Generali για την αντιμετώπιση της έκτακτης ανάγκης της Covid-19, μέσω του Έκτακτου Διεθνούς Ταμείου ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ και του σχεδίου ανάκαμψης για την Ευρώπη που σύστησε η Ευρωπαϊκή Ένωση στα τέλη Μαΐου 2020.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η δημιουργία ενός Pandemic Risk Pool βρέθηκε στο επίκεντρο συζητήσεων κατά την διάρκεια ενός audio conference ανάμεσα στον CEO της Generali, κ. Philippe Donnet και του εκτελεστικού αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Valdis Dombrovskis, με στόχο την ανεύρεση λύσεων ως απάντηση στις επιπτώσεις του COVID-19, μεταξύ άλλων.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*