Γ. Χατζηθεοδοσίου: «Να μη χαθεί η ιστορική ευκαιρία»

Η μαραθώνια συνεδρίαση της Συνόδου Κορυφής τελικά ολοκληρώθηκε με συμφωνία για το Ταμείο Ανάκαμψης, τόσο για το ακριβές ύψος του, όσο και για την κατανομή επιχορηγήσεων και δανείων. Πλέον παρουσιάζεται μία ιστορική ευκαιρία για τη χώρα μας προκειμένου να μπει σε αναπτυξιακή τροχιά και αυτή η ευκαιρία δεν πρέπει να χαθεί. Η κυβέρνηση οφείλει να εκπονήσει άμεσα ένα μακρόπνοο σχέδιο, στο οποίο θα περιλαμβάνονται και οι προτάσεις φορέων όπως τα Επιμελητήρια, ώστε να αξιοποιηθούν με σύνεση τα κονδύλια ενίσχυσης. 

Το σημαντικότερο είναι να προβλεφθεί, μέσω της διάθεσης των κοινοτικών πόρων, η αναδιάταξη του παραγωγικού μοντέλου της χώρας, η επίλυση των δομικών προβλημάτων της οικονομίας μας και κυρίως η περαιτέρω στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Αυτές είναι που συμβάλουν στην απασχόληση και μπορούν να αποτελέσουν την «ατμομηχανή» σε αυτή τη νέα πορεία που όλοι προσδοκούμε.

Από την πρόοδο τους θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό η μελλοντική εικόνα της χώρας. Πρόκειται για ένα «στοίχημα» που δεν έχουμε κανένα περιθώριο να χάσουμε.

Περιμένουμε από την κυβέρνηση να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της για την στήριξη του επιχειρείν και να εφαρμόσει πολιτικές που θα ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*