Γιατί πρέπει να ασφαλιστώ, για κάθε ενδεχόμενο;

Η πρωτόγνωρη δοκιμασία που περάσαμε τους προηγούμενους μήνες επηρέασε προφανώς την καθημερινότητά μας, αλλά επιπλέον για πολλούς από εμάς άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουμε τη ζωή και το μέλλον μας. Μας έκανε να καταλάβουμε στην πράξη τι σημαίνει απρόβλεπτο. Μας έδειξε πόσο σημαντικό είναι να προνοούμε, ώστε οτιδήποτε κι αν συμβεί, να είμαστε σε θέση να προστατέψουμε καλύτερα τους εαυτούς μας και τα αγαπημένα μας πρόσωπα. 

Κι αν κάτι αξίζει πραγματικά να διασφαλίσουμε, απέναντι σε κάθε απρόοπτο, αυτό είναι η φροντίδα της υγείας μας. Στη διάρκεια της πανδημίας αναδείχθηκε ο ρόλος της ιδιωτικής ασφάλισης υγείας, η οποία την κρίσιμη στιγμή μπορεί να λειτουργήσει ως πολύτιμος σύμμαχος, συμπληρώνοντας τις παροχές του δημόσιου συστήματος.  

Γιατί είναι σημαντικό να επενδύσουμε σε ένα πρόγραμμα ασφάλισης υγείας, τώρα; 

  • Γιατί, σε συνδυασμό με τη δημόσια ασφάλιση, μπορεί να εξασφαλίσει ταχύτερη πρόσβαση στις κατάλληλες υπηρεσίες και μεθόδους θεραπείας, αλλά  και πληρέστερη οικονομική κάλυψη. Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι, αν κάποια στιγμή εμείς ή κάποιο μέλος της οικογένειάς μας, χρειαστεί νοσηλεία, θα έχουμε τη δυνατότητα να αξιοποιήσουμε τις υπηρεσίες ιδιωτικών νοσοκομείων, με μικρότερο ή ακόμη και μηδενικό κόστος, ανάλογα με το πρόγραμμα που διαθέτουμε. Ακόμη, όμως, κι αν επιλεγεί ή απαιτηθεί νοσηλεία σε δημόσιο νοσηλευτικό ίδρυμα, η ύπαρξη ενός ιδιωτικού ασφαλιστικού προγράμματος μπορεί να συμβάλει στην κάλυψη πρόσθετων εξόδων, ή να υποστηρίξει οικονομικά την περίοδο της ανάρρωσης, παρέχοντας στην περίπτωση αυτή ημερήσιο επίδομα. 

Για παράδειγμα, το βασικό πρόγραμμα υγείας της MetLife, το ABC Health Care καλύπτει τα έξοδα νοσηλείας σε κορυφαία ιδιωτικά νοσοκομεία της χώρας, με το κεφάλαιο κάλυψης να φθάνει μέχρι και τα 500.000€ ετησίως. Παράλληλα, υπάρχουν και εξειδικευμένες λύσεις όπως το MediPlan της MetLife, ένα πρόγραμμα κάλυψης εξόδων νοσηλείας και αποθεραπείας, το οποίο παρέχει νοσοκομειακό επίδομα σε κάθε περίπτωση νοσηλείας, είτε αυτή αφορά ιδιωτικό, είτε δημόσιο νοσοκομείο. Το επίδομα αυτό, που καταβάλλεται ακόμη και για μια μέρα νοσηλείας, μπορεί να φθάσει μέχρι και τα 100 ευρώ την ημέρα, ανάλογα με την επιλογή του ασφαλισμένου. Σε περίπτωση νοσηλείας σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας το ποσό διπλασιάζεται. 

  • Γιατί ένα καλό νοσοκομειακό πρόγραμμα μπορεί να παρέχει επιπλέον προνόμια, τα οποία μας επιτρέπουν να φροντίσουμε την υγεία μας καλύτερα και με μικρότερο κόστος, ανά πάσα στιγμή, όπου κι αν βρισκόμαστε. Για παράδειγμα, τα προγράμματα υγείας της MetLife εξασφαλίζουν προνομιακή πρόσβαση και σε υπηρεσίες πρωτοβάθμιας περίθαλψης, μέσω του Advanced Benefit Club, ενός δυναμικού δικτύου το οποίο περιλαμβάνει τα περισσότερα νοσοκομεία και διαγνωστικά κέντρα στην Αττική και την υπόλοιπη Ελλάδα, καθώς και πάνω από 2.000 ιατρούς σε όλη την επικράτεια. Μέσω του δικτύου ABC, μεταξύ άλλων, υπάρχει η δυνατότητα απευθείας αποζημίωσης της νοσηλείας, ειδικές τιμές για προληπτικούς ελέγχους (Check-Up), δωρεάν διαγνωστικές εξετάσεις και ιατρικές επισκέψεις σε περίπτωση επείγοντος περιστατικού, προνομιακές τιμές σε διαγνωστικές εξετάσεις και ιατρικές επισκέψεις σε ένα ευρύ πανελλαδικό δίκτυο γιατρών και διαγνωστικών Κέντρων.
  • Γιατί η ιδιωτική ασφάλιση μπορεί να μας προσφέρει περισσότερες επιλογές και αίσθηση σιγουριάς. Με δεδομένο ότι είναι υπαρκτό ακόμη το ενδεχόμενο νέων εξάρσεων της πανδημίας, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τι εναλλακτικές έχουμε και τι μπορούμε να κάνουμε αν χρειαστεί να διαχειριστούμε ένα ζήτημα υγείας, όπως π.χ. κάποιο μικροατύχημα υγείας, μια επέμβαση ρουτίνας ή μια απαραίτητη διαγνωστική εξέταση. Σε αυτές τις περιπτώσεις, εάν κάποιος διαθέτει πρόγραμμα ιδιωτικής ασφάλισης, μπορεί να έχει πρόσβαση σε συμβεβλημένο ιδιωτικό νοσοκομείο, για να λάβει την απαραίτητη φροντίδα άμεσα και με τις καλύτερες δυνατές προδιαγραφές ασφάλειας.
  • Γιατί η ιδιωτική ασφάλιση μπορεί να μας παρέχει πρόσθετη οικονομική κάλυψη, σε περιπτώσεις σοβαρής ασθένειας, όπου οι δαπάνες συχνά υπερβαίνουν αυτές της νοσηλείας. Για παράδειγμα, μια σοβαρή ασθένεια, μπορεί να απαιτήσει παρατεταμένη απουσία από την εργασία, μετάβαση και διαμονή μακριά από το μόνιμο τόπο κατοικίας κ.ά. Επειδή η αποκατάσταση της υγείας είναι πράγματι το κύριο μέλημα, στη δύσκολη στιγμή κανείς μας δεν θα δίσταζε να χρησιμοποιήσει τις αποταμιεύσεις ή περιουσιακά στοιχεία που διαθέτει, ή ακόμη και να δανειστεί, για να ανταποκριθεί σε αυτές τις ανάγκες. Μπορούμε, όμως, να διασφαλίσουμε από τώρα ότι κάτι τέτοιο δεν θα χρειαστεί, αξιοποιώντας τις λύσεις που παρέχει με προσιτό κόστος η ασφαλιστική αγορά. Μια τέτοια λύση είναι το ExtraMed της MetLife, το οποίο μπορεί να καλύψει την εμφάνιση 7 ή 31 σοβαρών ασθενειών, ενώ το κεφάλαιο για την αντιμετώπιση της πάθησης μπορεί να φθάσει έως και τα 100.000 ευρώ, ανάλογα με τις επιλογές του ασφαλισμένου.

Μπορεί να μη γνωρίζουμε με ακρίβεια τι μπορεί να συμβεί αύριο ή στο άμεσο μέλλον. Γνωρίζουμε, όμως, τι πρέπει να κάνουμε για να προφυλαχθούμε από τους κινδύνους, αλλά και πώς μπορούμε να προστατέψουμε καλύτερα την υγεία μας και την υγεία εκείνων που αγαπάμε. 

Επιλέγοντας ένα απλό και προσιτό πρόγραμμα κάλυψης εξόδων νοσοκομειακής περίθαλψης, ή ένα πιο εξειδικευμένο πρόγραμμα το οποίο μπορεί να συμπληρώσει την προστασία μας σε περίπτωση που συμβεί κάτι αναπάντεχο, κάνουμε ένα πολύτιμο δώρο στον εαυτό μας και στην οικογένειά μας. Ένα δώρο που μας επιτρέπει να νοιώθουμε περισσότερο σίγουροι και ασφαλείς για ό,τι πραγματικά μετράει στη ζωή μας. 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*