Σε εξόφληση των αποζημιώσεων του 2019 τον Αύγουστο προχωρά ο ΕΛΓΑ

Εν μέσω έντονων προκλήσεων που έχει επιφέρει ο κορωνοϊός και όχι μόνο, η ΕΛΓΑ φαίνεται πως ετοιμάζει πακέτο αποζημιώσεων τον ερχόμενο Αύγουστο, εξοφλώντας πρακτικά τα υπόλοιπα ποσά που αφορούν το 2019. Αυτό επεσήμανε ο αντιπρόεδρος του ΕΛΓΑ, κ. Νικόλαος Δούκας μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Κατά τα άλλα, ο ΕΛΓΑ αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα ρευστότητας, δεδομένου ότι λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού για τη διευκόλυνση του αγροτικού κόσμου αποφασίστηκε να δοθεί παράταση στην πληρωμή της ειδικής ασφαλιστικής εισφοράς μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2020 αντί για την 1η Ιουνίου που ήταν η καταληκτική ημερομηνία.

Παράλληλα, τα έσοδα του Οργανισμού από την είσπραξη των ασφαλίστρων διαμορφώθηκαν το 2019 στα 175 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων 12 εκατ. ευρώ προορίζονται για το αποθεματικό του και 23 εκατ. ευρώ για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων, ενώ οι ζημιές που καλύπτει ο Οργανισμός ανέρχονται στα 170 εκατ. ευρώ καθιστώντας τον ελλειμματικό κατά 40 εκατ. ευρώ.

Όπως σημειώσε, ο Νίκος Δούκας, το ποσό των 35 εκατομμυρίων ευρώ, πηγαίνει απευθείας στα λειτουργικά έξοδα και απελευθερώνει χρήματα για τους παραγωγούς αγρότες.

«Είναι η πρώτη φορά που τόσο σύντομα, μέσα στον Αύγουστο, θα δοθεί η αποζημίωση», είπε χαρακτηριστικά.  Μεταξύ άλλων, διευκρίνισε ότι μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα θα ανακοινωθεί επισήμως και η ακριβής ημερομηνία καταβολής.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*