Στην «τροχιά» εφαρμογής του ελληνικού συστήματος DRG

Στην ανάγκη μετάβασης από ένα αναχρονιστικό μοντέλο χρηματοδότησης των νοσοκομείων σε ένα σύστημα χρηματοδότησης που θα βασίζεται στη δραστηριότητα και το παραγόμενο έργο με την άμεση υλοποίηση του συστήματος DRG, αναφέρθηκε ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας του υπουργείου Υγείας, Ιωάννης Κωτσιόπουλος σε ημερίδα για την εφαρμογή του Ελληνικού Συστήματος DRG (Gr-DRG).

Ο κ. Κωτσιόπουλος υπογράμμισε την σημασία του συντονισμού όλων των εμπλεκόμενων μερών για την επιτυχή εφαρμογή του έργου και στη συνεργασία μεταξύ ΕΟΠΥΥ, ΚΕΤΕΚΝΥ και του νέου Οργανισμού Διασφάλισης της Ποιότητας στην Υγεία (ΟΔΙΠΥ) για την αξιολόγηση της ποιότητας των υπηρεσιών υγείας και τη βελτίωση της τεκμηρίωσης μέσω αξιόπιστων στοιχείων και δεικτών.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΕΤΕΚΝΥ, Παντελής Μεσσαρόπουλος υποστήριξε ότι το ΚΕΤΕΚΝΥ έχει στη διάθεσή του όλα τα απαραίτητα εργαλεία για την εφαρμογή του συστήματος DRG και ότι η εξασφάλιση χρηματοδότησης και τεχνικής βοήθειας από την Υπηρεσία Υποστήριξης Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων (SRSS) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναμένεται να δώσει μεγάλη ώθηση στην εφαρμογή του Gr-DRG.

διαβάστε αναλυτικά στο virus.com.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*