Ταξιδιωτική ασφάλιση: Ένας “άσσος στο μανίκι” κάθε ταξιδιώτη

Δεν είναι λίγες οι φορές που μας έχει δοθεί η επιλογή από ιστοσελίδες που κλείνουμε αεροπορικά ή ακτοπλοϊκά εισιτήρια ή από τον ταξιδιωτικό μας πράκτορα να κάνουμε και μια προαιρετική ταξιδιωτική ασφάλιση. Τι καλύπτει όμως ένα πρόγραμμα ταξιδιωτικής ασφάλισης; Και γιατί αξίζει τον κόπο να ασχοληθούμε, να μάθουμε περισσότερα και να επιλέξουμε το πρόγραμμα που μας ταιριάζει;
Πρώτα απ’ όλα μια ταξιδιωτική ασφάλιση απευθύνεται είτε σε μεμονωμένους ταξιδιώτες είτε σε ομάδα
ταξιδιωτών είτε σε επαγγελματίες με ταξιδιωτικά γραφεία. Γενικά, ασφαλίζει την περίπτωση να ακυρωθεί το ταξίδι μας λόγω έκτακτων συνθηκών, ειδικά όμως υπάρχουν πολλές πρόσθετες καλύψεις και λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά και αξίζουν την προσοχή μας. Ανάλογα πάντα τις ανάγκες μας και το σκοπό του ταξιδιού μας.
Ενδεικτικά ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο ταξιδιωτικής ασφάλισης αποζημιώνει την περίπτωση να χαθούν οι αποσκευές μας ή προσωπικά μας είδη, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Μια αρκετά συχνή περίπτωση ειδικά σε χώρους αεροδρομίων. Επίσης στην περίπτωση που το ταξίδι μας ακυρωθεί λόγω ατυχήματος, ασθένειας ή τραυματισμού ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο ταξιδιωτικής ασφάλισης φροντίζει για όλες τις πρόσθετες ταξιδιωτικές δαπάνες. Για την πρόωρη επιστροφή μας, τις οικονομικές ζημιές από προκαταβολές που είχαμε δώσει και δεν μας επιστρέφονται, μέχρι και τα έξοδα θεραπείας από ατύχημα ή ασθένεια. Την παραμονή μας σε νοσοκομείο εξωτερικού ή εσωτερικού, τα φάρμακά μας, αλλά και τις θεραπευτικές αγωγές όταν είναι απαραίτητες. Σημαντικές παροχές που δεν είναι προτεραιότητά μας όταν κανονίζουμε ένα επαγγελματικό ταξίδι ή ένα ταξίδι αναψυχής, είναι όμως σημαντικό να τις λάβουμε υπόψη για να μην βρεθούμε ποτέ εκτεθειμένοι.
Να μη βρεθούμε ποτέ στη δύσκολη θέση να μην ξέρουμε πώς να χειριστούμε την κατάσταση ή να πρέπει να βάλουμε βαθιά το «χέρι στην τσέπη», προκειμένου να λυθεί το πρόβλημά μας. Πέρα όμως από όλα τα πιο πάνω, ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο ταξιδιωτικής ασφάλισης καλύπτει και την περίπτωση που εμείς οι ίδιοι προκαλέσουμε ατύχημα. Καλύπτει δηλαδή την προσωπική αστική ευθύνη που φέρουμε, αν άθελά μας προξενήσουμε υλικές ζημιές ή σωματικές βλάβες σε τρίτους.
Τέλος, καλύπτει με ένα ποσό, εφάπαξ ή τμηματικά, την περίπτωση θανάτου ή μόνιμης ολικής και μόνιμης μερικής ανικανότητας, το οποίο ορίζεται ανάλογα το κεφάλαιο που έχουμε ορίσει.
Η ταξιδιωτική ασφάλιση προσφέρει μια ολοκληρωμένη προστασία, ειδικά σχεδιασμένη για ταξίδια τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό της χώρας. Ανεξαιρέτως λοιπόν καλύψεων και ασφαλιστηρίων συμβολαίων, είναι ένας «άσσος στο μανίκι» σε περίπτωση αναποδιάς και ζημιάς. Για να μπορούμε να ζούμε με ασφάλεια νέες εμπειρίες, να ανακαλύπτουμε το κόσμο, να επεκτείνουμε την επαγγελματική μας δραστηριότητα.
Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα προγράμματα που προσφέρει η ERGO Ασφαλιστική και ταιριάζουν στις δικές σας ανάγκες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το τμήμα Φροντίδας Πελάτη στο 2103705325 ή με τον Ασφαλιστικό σας ιαμεσολαβητή.
Πηγή: ergohellas.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*