I. Χατζηθεοδοσίου, ΕΕΑ: Αλλάζει όλη η φιλοσοφία για την εργασία

Στο Leadership Panel με τίτλο «Προσαρμογή και Aνάπτυξη – H νέα κανονικότητα», με συντονιστή τον κ. Κωνσταντίνο Ουζούνη, CEO ethosGROUP, o κ. Ιωάννης Χατζηθεοδοσίου, Πρόεδρος, Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΕΑ) & Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, Mega Brokers AE, ανέφερε: «Με τον κορωνοϊό, η εργασία εξ αποστάσεως μπήκε κανονικά στη ζωή μας. Το γεγονός αυτό θα φέρει μικρότερες οικονομίες κλίμακας και σοβαρότατες αλαγές στην εργασία παγκόσμια».

Ο ίδιος επεσήμανε ότι «τα τρία μνημόνια δεν επηρέσαν τόσο, όσο η παρούσα κρίση. Περιμένει και η κυβέρνηση ένα 10% μείωση του ΑΕΠ δηλαδή κλέισιμο επιχειρήσεων και αύξηση της ανεργίας. Από Σεπτέμβριο θα φανούν τα αποτελέσματα αυτής της κρίσης. Θα υπάρξει δραστική μείωση εισοδημάτων».

Ωστόσο ανέφερε ότι στην περίοδο της κρίσης παρατηρείται μείωση των βασικών ασφαλίσεων, αλλά αύξηση των ασφαλίσεων υγείας, που είναι προαιρετική, καθώς το απαιτούν όμως οι συνθήκες.

Όπως επεσήμανε, είναι η εποχή η ασφαλιστική συνείδηση να μπει σε όλα τα στρώματα της κοινωνίας. «Να ξεκινήσει μια πανστρατιά που θα πείσει για μια μεγαλύτερη ασφαλισιμότητα των Ελλήνων. Η μετά Σεπτέμβρη εποχή είναι μία κορυφαία στιγμή για την ανάγκη της ασφαλισιμότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, αλλά και των πολιτών. Μετά τον κορωνοϊό οι online πωλήσεις διπλασιάστηκαν, και η ασφαλιστική αγορά δεν θα μείνει έξω από αυτή την τάση».

Τέλος ο κ. Χατζηθεοδοσίου εκτίμησε ότι η ελληνική οικονομία δεν μπορεί να «σηκώσει» δεύτερο lockdown και επεσήμανε ότι η ασφαλιστική αγορά πρέπει να κάνει μεγάλα βήματα και να αξιοποιήσει τα νέα πεδία ανάπτυξης, τις νέες ανάγκες.

Διαβάστε επίσης:

Ερ. Μοάτσος, ΑΧΑ: Οι περισσότερες ασφαλιστικές προσαρμόστηκαν, πρόσφορο έδαφος για συμπράξεις

Γ. Βελιώτης: Σε δύο πυλώνες τα σχέδια για την υγεία

Ν. Χαλκιόπουλος: Μείωση ΦΠΑ στην δευτεοβάθμια υγεία

Ν. Μακρόπουλος, Ευρώπη Ασφαλιστική: Η πανδημία είναι μία σύνθετη κατάσταση που απαιτεί ειδική μεταχείριση

K. Αποστολίδης, Μetlife, στο ΙNC20: Ήρθαμε αντιμέτωποι με 3 κινδύνους. Ανταποκριθήκαμε με μεγάλη επιτυχία

Χ. Γεωργακόπουλος, Ευρωπαϊκή Πίστη στο INC20: Να αγνοήσουμε την κρίση και να κάνουμε σωστά τη δουλειά μας

Α. Σαρρηγεωργίου στο INC20: Η ασφαλιστική αγορά επέδειξε αντανακλαστικά και προσαρμόστηκε γρήγορα στην κρίση

Γιάννης Στουρνάρας, ΤτΕ: Η ιδιωτική ασφάλιση μπορεί να ανταπεξέλθει στις προκλήσεις της επόμενης μέρας (video)

Ο Υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, στο IΝC20: Η ενίσχυση του ρόλου της ιδιωτικής ασφάλισης είναι επιβεβλημένη

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*