Ερ. Μοάτσος, ΑΧΑ: Οι περισσότερες ασφαλιστικές προσαρμόστηκαν, πρόσφορο έδαφος για συμπράξεις

Για τον τρόπο που αντέδρασε ο ασφαλιστικός κλάδος απένταντι στην πανδημία του κορωνοϊού ξεκίνησε την τοποθέτησή του στο Leadership Panel με τίτλο Προσαρμογή και Aνάπτυξη – “H νέα κανονικότητα” ο Ερρίκος Μοάτσος, Διευθύνων Σύμβουλος AXA Ασφαλιστική.

“Η εικόνα που έχω, όχι μόνο από την εταιρεία μας, αλλά και από όλη την ασφαλιστική αγορά, η λειτουργία των ασφαλιστικών επιχειρήσεων κρίνεται ως πολύ ικανοποιητική. Έχουμε σχέδια ως ΑΧΑ, για το πως μπορούμε να αντιμετωπίσουμε ακραίες καταστάσεις και υποδομή για να αντιμετωπίσουμε μελλοντικές καταστάσεις¨ανέφερε ο κ. Μοάτσος.

“Σε λίγες μόνο μέρες οι περισσότερες ασφαλιστικές προσαρμόστηκαν στις νέες συνθήκες, δεν είχαμε καθυστερήσεις και υπήρξε καλή εξυπηρέτηση των πελατών. Το θέμα είναι πως θα ζυγίσουμε στο μέλλον τα υπέρ και τα κατά των νέων τρόπων λειτουργίας που ανακαλύψαμε. Αλλάζει ο τρόπος λειτουργίας”.

“Πρέπει να σκεφτούμε αν επιστρέφοντας στο προγενέστερο καθεστώς, προσθέσουμε στοιχεία από το υπάρχον. Στο προσεχές μέλλον θα βρούμε ισορροπίες για πιο αποτελεσματικό τρόπο λειτουργίας”.

“Σημασία έχει να μελετήσουμε τις συνθήκες γύρω από τις συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Μία πανδημία έχει κοινά αλλά και διαφορετικά χαρακτηριστικά από κάποιο ασφαλίσιμο κίνδυνο, όπως σεισμός και πλημμύρα. Υπάρχει σημαντική διαφορά που καθιστά δύσκολα ασφαλίσιμη μία τέτοια πανδημία, αλλά πρέπει να μην μείνουμε αδρανείς και να βρούμε λύσεις μέσω σύμπραξης και έχει σημασία να ενώσουμε όλες τις δυνάμεις για να συνεργαστούμε, υπάρχει έδαφος και ευκαιρία” τόνισε.

Διαβάστε επίσης:

Ν. Μακρόπουλος, Ευρώπη Ασφαλιστική: Η πανδημία είναι μία σύνθετη κατάσταση που απαιτεί ειδική μεταχείριση

K. Αποστολίδης, Μetlife, στο ΙNC20: Ήρθαμε αντιμέτωποι με 3 κινδύνους. Ανταποκριθήκαμε με μεγάλη επιτυχία

Χ. Γεωργακόπουλος, Ευρωπαϊκή Πίστη στο INC20: Να αγνοήσουμε την κρίση και να κάνουμε σωστά τη δουλειά μας

Α. Σαρρηγεωργίου στο INC20: Η ασφαλιστική αγορά επέδειξε αντανακλαστικά και προσαρμόστηκε γρήγορα στην κρίση

Ο Υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, στο IΝC20: Η ενίσχυση του ρόλου της ιδιωτικής ασφάλισης είναι επιβεβλημένη

Γιάννης Στουρνάρας, ΤτΕ: Η ιδιωτική ασφάλιση μπορεί να ανταπεξέλθει στις προκλήσεις της επόμενης μέρας (video)

13ο Insurance Conference: Ξεκίνησε το μεγάλο συνέδριο της ασφαλιστικής αγοράς

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*