Μητσοτάκης: Νέες παρεμβάσεις σε εργασιακά, επιχειρήσεις

Σειρά πρόσθετων μέτρων για τη στήριξη του κόσμου της εργασίας και της πραγματικής οικονομίας, ύψους περίπου 3,5 δισ. ευρώ, ανακοίνωσε στην «Ώρα του πρωθυπουργού» στη Βουλή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ειδικότερα:

1. Μηδενίζεται η προκαταβολή φόρου για εποχικές επιχειρήσεις. «Εκείνες που καταγράφουν 50% του τζίρου τους το γ’ τρίμηνο του έτους. Όλες οι τουριστικές επιχειρήσεις δεν θα πληρώσουν φέτος προκαταβολή. Μισή προκαταβολή θα καταβάλουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες που δεν υπόκεινται σε ΦΠΑ».

2. Εγκαινιάζεται και τρίτος κύκλος επιστρεπτέας προκαταβολής. Αυτή θα αφορά και ατομικές επιχειρήσεις, χωρίς εργαζόμενους και χωρίς ταμειακή μηχανή. Θα καταβάλλεται με βάση τον τζίρο Ιουνίου, Ιουλίου, Αυγούστου. «Σημαντική ένεση ρευστότητας, 7.000 επιχειρήσεις του τουρισμού θα πάρουν επιστρεπτέα προκαταβολή την επόμενη εβδομάδα, 120.000 επιχειρήσεις έχουν ωφεληθεί από την επιστρεπτέα προκαταβολή» είπε ο πρωθυπουργός.

3. Η επιδότηση κατά 60% όλων των εργοδοτικών εισφορών στο πρόγραμμα «ΣΥΝ-εργασία» επεκτείνεται και για τον Αύγουστο, και για τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο.

4. Οι εποχικές τουριστικές επιχειρήσεις δεν θα πληρώσουν καθόλου εργοδοτικές εισφορές για το τρίμηνο Ιούλιος, Αύγουστος, Σεπτέμβριος.

5. Επεκτείνεται η δυνατότητα αναστολής εργασίας των εργαζομένων σε όλο το φάσμα των επιχειρήσεων του τουρισμού.

«Το πρόγραμμά μας δεν αφήνει κανέναν ακάλυπτο. Τα επιδόματα ανεργίας έχουν επεκταθεί. Καθώς βρισκόμαστε σε αχαρτογράφητα νερά, κανένα πρόγραμμα δεν μπορεί να είναι στατικό. Οι παρεμβάσεις μας είναι δυναμικές. Έχουμε φυλάξει πυρομαχικά. Καθόλη τη διάρκεια της κρίσης, το κράτος ενίσχυσε τα ταμειακά του διαθέσιμα» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*