Ράλι στα τιμολόγια Αστικών Ευθυνών

Της Ελενας Ερμείδου

Διψήφιες αυξήσεις από το 2019 καταγράφουν τα τιμολόγια αστικών ευθυνών, των Διευθυντών & Στελεχών. Οι αυξήσεις σε μεγάλο ποσοστό πελατών που ανανέωσαν συμβάσεις φτάνουν μέχρι και 30% με 40% και συνεχίζονται με ταχύτατους ρυθμούς. Αφορμή ο Covid-19.

Στελέχη της αγοράς δηλώνουν στο IW πώς ο αντίκτυπος της πανδημίας έχει ανοίξει το ‘κεφάλαιο’ τιμολόγια Αστικών Ευθυνών, Διευθυντών και Στελεχών (D&O).  Ένας ακόμα παράγοντας διαμορφώνει τις νέες τιμολογιακές τάσεις, η αύξηση της αναλογίας ζημιών, ωθώντας τις αυξήσεις των τιμών, με στόχο την κερδοφορία και τις αποδόσεις.

Κατά τις ίδιες πηγές τα αυξημένα τιμολόγια θα παραμείνουν, ενώ η τάση είναι ανοδική και για το  τρίτο τρίμηνο του 2020. Τα αίτια των αυξήσεων δεν εδράζονται στον COVID-19, αλλά στους δείκτες αναλογίας ζημιών. Ο Covid-19 επιδείνωσε τις ήδη κακές συνθήκες.

Οι διαφορές επίσης που προκύπτουν μεταξύ πελατών και ασφαλιστικών σε ό,τι αφορά τις εξαιρέσεις και τις αποζημιώσεις έναντι του Covid-19 μπορεί να λειτουργήσουν καταλυτικά ως προς την διαμόρφωση των τιμολογίων.

Αρκετοί είναι αυτοί που περιμένουν να δουν τι θα προκύψει στους επόμενους μήνες και πως οι αλλαγές αυτές θα επιδράσουν τους όρους και τις συνθήκες των συμβολαίων.

Ελισσόμενες, κάποιες ασφαλιστικές Ευθυνών έχουν ξεκινήσει την επανεξέταση των όρων στα συμβόλαια τους, γράφοντας χαμηλότερα όρια.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*