Έφυγε από τη ζωή ο Παναγιώτης Δράκος, πρόεδρος της Ένωσης Εισηγμένων Εταιρειών

Έφυγε από τη ζωή ο πρόεδρος της Ένωσης Εισηγμένων Εταιρειών στο Χρηματιστήριο της Αθήνας (ΕΝ.ΕΙΣ.ΕΤ.), Παναγιώτης Δράκος, σκορπίζοντας θλίψη στους συνεργάτες του και στην επενδυτική κοινότητα της χώρας.

Ο Παναγιώτης Δράκος υπήρξε πρότυπο επαγγελματία, υπεύθυνου πολίτη και ανθρώπου. Η φωνή του εξέφραζε τις ανησυχίες ενός επαγγελματικού κόσμου που δεν έπαψε ποτέ να αγαπά τη χώρα του και να πιστεύει στις δυνατότητες και τους ανθρώπους της. Η εξόδιος ακολουθία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 4 Ιουλίου και ώρα 11.00 στο Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών, στην εκκλησία των Αγίων Θεοδώρων.

Ο κ. Δράκος συμμετείχε ως μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο της European Issuers (Ευρωπαϊκή Οργάνωση Εισηγμένων Εταιρειών), στην Συμβουλευτική Επιτροπή της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, στην Διοικούσα Επιτροπή του Χρηματιστηρίου Αθηνών, στο Γενικό Συμβούλιο του ΣΕΒ, στον Σύλλογο Αποφοίτων του Harvard University καθώς και του Harvard Business School.

Μεταξύ άλλων, είχε διατελέσει Διευθύνων Σύμβουλος, Elig Sarl, και Corporate Finance, Drexel, Burnham, Lambert, Paris, France. Είχε υπάρξει Μέλος της Ομάδας Εργοδοτών, ΕΟΚΕ, στις Βρυξέλλες, πρώην Γενικός Γραμματέας του ΣΕΒ και του ΙΟΒΕ και Μέλος των δύο Δ.Σ. τους.

Επιπλέον, ήταν Μέλος του ΔΣ του ΕΛΟΤ, της Ανώτατης Σχολής Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΑΣΠΑΙΤΕ) και της ΑΕΔΑΚ Ασφαλιστικών Οργανισμών. Διατέλεσε επί έτη Εντεταλμένος Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος στον οικογενειακό όμιλο εταιρειών Π. Γ. ΔΡΑΚΟΣ – ΙΖΟΛΑ ΑΒΕ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*