Guy Carpenter: Στα 100 δισ. οι απώλειες το 2020

Της Ελενας Ερμείδου

Παρόλο που παραμένει σημαντική αβεβαιότητα ως προς το τελικό του κόστος, ο Guy Carpenter πιστεύει ότι το COVID-19 είναι μεταξύ των πιο ακριβών εκδηλώσεων του κλάδου.

H πανδημία αναφέρει μπορεί να προκαλέσει άγνωστες επιπτώσεις και καταστροφές που εξελίσσονται με αργούς ρυθμούς δημιουργώντας έντονη αβεβαιότητα για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Σε συνδυασμό με τις ασφαλισμένες  καταστροφικές ζημιές καταστροφών που έχουν ήδη συμβεί στο τρέχον έτος μέχρι σήμερα, μαζί με νέες απαιτήσεις έναντι φυσικών καταστροφών, που είναι χαρακτηριστικοί κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους, οι απώλειες για το οικονομικό έτος 2020 φαίνεται να πλησιάζουν τουλάχιστον 100 δισεκατομμύρια δολάρια.

Εάν οι αξιώσεις για τον COVID-19 διευθετηθούν στο υψηλότερο επίπεδο των τρεχουσών εκτιμήσεων της αγοράς ή συγκεντρωθούν και άλλες απώλειες στις ΗΠΑ, ή υπάρξουν υψηλές ζημιές από φυσικές καταστροφές, το 2020 θα μπορούσε να είναι το πιο ακριβό έτος σε επίπεδο ζημιών για τις ασφαλιστικές.

Υπάρχουν ωστόσο μερικοί παράγοντες αντιστάθμισης . Ορισμένες επιχειρηματικές γραμμές (π.χ. προσωπικά και εμπορικοί στόλοι αυτοκινήτων) που έχουν επωφεληθεί από την πτώση της συχνότητας των αξιώσεων λόγω του λουκέτου που μπήκε στην οικονομία, παρέχοντας θετικές αντισταθμίσεις.

Ωστόσο, τα θεμελιώδη των αντασφαλιστών παραμένουν ισχυρά: η κεφαλαιακή βάση του κλάδου ήταν ανθεκτική στην πρόσφατη αστάθεια των χρηματοπιστωτικών αγορών και εξακολουθούν να υπάρχουν ευκαιρίες για τους ασφαλιστές οι οποίες μπορούν προσφέρουν νέες λύσεις για επιλεκτική ανάπτυξη μέσω διαφοροποίησης.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*