Η CVC Capital φαίνεται να προηγείται στην διεκδίκηση της Εθνικής Ασφαλιστικής

Ένα βήμα πιο μπροστά φαίνεται πως είναι ο επενδυτικός Όμιλος CVC Capital Partnersστην μαραθώνια κούρσα για την απόκτηση της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας παρουσίασε προχθές την εταιρεία σε στελέχη του επενδυτικού ομίλου, κατόπιν αιτήματος της CVC Capital Partners που ήθελε να αποδείξει εμπράκτως ότι -παρά τη 3μηνη αποχή λόγω του  κορωνοϊού- το ενδιαφέρον για την απόκτηση της Εθνικής Ασφαλιστικής παραμένει αμείωτο.

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων της Εθνικής Ασφαλιστικής με ανακοίνωση του επισημαίνει ότι στην παρουσίαση της διοίκησης αναλύθηκαν τα αποτελέσματα του πρώτου 5μήνου του 2020.

  • Η διοίκηση του ομίλου της ΕΤΈ ζήτησε την επικαιροποίηση του επιχειρηματικού σχεδίου της Ασφαλιστικής, τα αργότερο μέχρι τα μέσα Ιουλίου.

Η Εθνική Τράπεζα είχε «παγώσει» τη διαδικασία πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής τον Μάρτιο με πρόσχημα την κρίση που προκάλεσε ο κορωνοϊός.

Πραγματική αιτία ήταν το χαμηλό τίμημα που είχε προσφέρει ο επενδυτικός όμιλος CVC Capital Partners για την εξαγορά του 80% της Εθνικής Ασφαλιστικής, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι δεν ξεπερνούσε τα 500 εκατ. ευρώ.

Τα αποτελέσματα των πρώτων 5 μηνών δείχνουν ότι η Εθνική Ασφαλιστική εξακολουθεί να έχει ηγετική θέση στην Ελληνική αγορά και οι προοπτικές κερδοφορίας συνεχώς βελτιώνονται…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*