Νέα κίνητρα στην ολοήμερη λειτουργία των νοσοκομείων

Έπειτα από 10 ολόκληρα χρόνια, επέρχονται αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας των απογευματινών εργαστηρίων με κοινή υπουργική απόφαση. Στόχος είναι να δοθούν επιπλέον κίνητρα στο προσωπικό και να αυξηθεί η παραγωγικότητα των νοσοκομείων, ώστε να εξυπηρετηθούν περισσότεροι πολίτες-ασθενείς.

Θυμίζουμε ότι επί υπουργίας Ανδρέα Λοβέρδου καθιερώθηκε η ολοήμερη λειτουργία των νοσοκομείων που ανήκουν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ) με την επέκταση πέραν του τακτικού ωραρίου των εξωτερικών ιατρείων και τη διενέργεια διαγνωστικών, θεραπευτικών και επεμβατικών πράξεων.

Μάλιστα, είχε θεσπιστεί ότι το κόστος θα επωμίζονταν ο ασφαλιστικός οργανισμός και υπήρξε πρόβλεψη για την αμοιβή των γιατρών ανάλογα με τη βαθμίδα: π.χ. 90 ευρώ για τους καθηγητές ιατρικής, 75 ευρώ για τους αναπληρωτές καθηγητές, 80 ευρώ για τους διευθυντές του ΕΣΥ και πάει λέγοντας.

Με νέα απόφαση, που υπογράφουν οι υφυπουργοί Οικονομικών Θ. Σκυλακάκης και Υγείας Β. Κοντοζαμάνης, επέρχονται αλλαγές στην ολοήμερη λειτουργία και θεσπίζονται επιπλέον οικονομικά κίνητρα.

διαβάστε αναλυτικά στο virus.com.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*