Ο Τ. Κανελλόπουλος, 3K Investment Partners στο BanksLive: Έχουμε την καλύτερη απόδοση στην αγορά

Έναν παράγοντα της αγοράς, με σπουδαία εμπειρία στον χρηματιστηριακό κλάδο και με πέρασμα από τον τραπεζικό τομέα, τον κ. Τάκη Κανελλόπουλο, Πρόεδρο του Δ.Σ. της “3K Επενδυτική Εταιρεία Α.Ε.”, αποκλειστικής μετόχου της 3K Investment Partners, φιλοξένησε αποκλειστικά το BanksLive!.

Μιλώντας στον Χρήστο Κώνστα, στη νέα εκπομπή του Βanks, ανέλυσε τον ιδιαίτερο ρόλο των αμοιβαίων κεφαλαίων, τομέα στον οποίο έχει επενδύσει πολλά ο κ. Κανελλόπουλος και για τα περιθώρια ανάπτυξης της ελληνικής κεφαλαιαγοράς.

Παρακολουθήστε την αποκλειστική συνέντευξη του κ. Κανελλόπουλου στο BanksLive!

Ευρηματικά, κατανοητά χρησιμοποίησε και ποδοσφαιρικούς όρους, ώστε να εξηγήσει τους λόγους επιτυχίας της 3K Investment Partners, που όπως αποδεικνύεται από τα αποτελέσματα διαθέτει έμπειρη και ικανότατη ομάδα….scouting.

Στην Ελλάδα ο μέσος πολίτης έχει παραμελήσει ή δεν πιστεύει στις μετοχικές αξίες, με αποτέλεσμα να επενδύει ένα ελάχιστο κομμάτι των χρημάτων του σε αυτές (π.χ. 90% σε ακίνητα, 9% καταθέσεις, 1-1,5% σε μετοχές, περί τα 15 δισ. ευρώ). Συνήθως οι καταθέσεις δεν δίνουν τίποτα, τα ακίνητα επιβαρύνονται από φόρους, οι μετοχές αποδίδουν καλύτερα.

“Σε εποχές κρίσης, οι αποδόσεις των μετοχών είναι πολύ καλές. Το Χρηματιστήριο αποτελεί ένα εργαλείο. Το σημαντικό είναι να δει κάποιος το χρηματιστήριο, όπως την αγορά ακινήτων, να κοιτάει μακροπρόθεσμα, να επενδύει για τουλάχιστον δύο χρόνια.” ανέφερε ο κ. Κανελλόπουλος.

“Η ΑΜΕΡΙΚΗ ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΈΣ, ΑΛΛΑ ΘΑ ΤΟΛΜΗΣΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΕ 5-10 ΧΡΟΝΙΑ”

Η κακή εμπειρία του 1999 φόβισε τους Έλληνες. Αν είχαν επενδύσει σε περιόδους κρίσης θα ήταν πολύ κερδισμένοι. Η Ελλάδα έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια. Παραμερίσαμε τον λαϊκισμό. Η διακυβέρνηση σε στιγμές κρίσεις, όπως Έβρος και πανδημία, πήρε άριστα και το βλέπει ο διεθνής παράγοντας που θα έρθει να επενδύσει στο μέλλον.

Ωρίμασαν οι συνθήκες και το Χρηματιστήριο σαν φορέας απεικόνισης αυτής της ανάπτυξης έχει προοπτικές.

“ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΠΛΑ ΚΑΠΟΥ, ΑΛΛΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ”

Γιατί όμως αμοιβαία μετοχικά κεφάλαια; 

“Εμείς δεν προτείνουμε να βάλει κάποιος τα χρήματά του απλά κάπου, αλλά εκεί που βάζουμε και τα δικά μας”, τόνισε ο πρόεδρος της 3K Investment Partners και συμπλήρωσε: “Η Αμερική έχει μεγάλες προοπτικές, αλλά θα τολμήσω να πω ότι η Ελλάδα θα έχει καλύτερες σε 5-10 χρόνια”.

Όπως ανέφερε, οι λόγοι είναι εξής:

  1. Η Αμερική είναι πιο ακριβή
  2. Οι ΗΠΑ έχουν μπει σε κακή περίοδο (αντιπαράθεση, διχασμό, φανατισμό)
  3. Τα οικονομικά αποτελέσματα απορρέουν από τις κοινωνικές διεργασίες

Η ελληνική Κεφαλαιαγορά περιλαμβάνει εισηγμένες εταιρείες που μπορούν να προσφέρουν προοπτικές ανάπτυξης;

“Υπάρχουν πολλές εταιρείες που το έχουν αποδείξει, από το 2008 της κρίσης περίπου 54 επιχειρήσεις έχουν υψηλότερη τιμή από ότι εμφάνιζαν τότε, κι αυτό δείχνει εταιρείες με δυναμική και μεγάλη αντοχή. Υπάρχουν λοιπόν καλές, αναπτυσσόμενες εταιρείες”. 

“Κατά την τελευταία 5ετία, ως 3K Investment Partners έχουμε την καλύτερη απόδοση στην αγορά, βγάλαμε 53%. Έχουμε πάει πολύ καλά και ακόμη καλύτερα από τον Γενικό Δείκτη. Μαζί κερδίζουμε, μαζί χάνουμε (σ.σ. με τον εκάστοτε πελάτη).

“Ο Ριβάλντο το 1997 πήγε στην Μπαρτσελόνα και πήρε τα πάντα. Το 2002 τον πούλησε στη Μίλαν. Ποιος έπραξε σωστά; Η ισπανική ομάδα διότι οι Ιταλοί έδωσαν πολλά χρήματα, αλλά μετά από δύο χρόνια ήταν στα αζήτητα και τον απέκτησε ο Ολυμπιακός, μία πολύ καλή κίνηση. Μετά μεταφέρθηκε στην ΑΕΚ. Ο Ριβάλντο είναι μία αξία, διαχρονική, η τιμή του όμως μεταβάλλεται. Έτσι είναι και οι μετοχές, το θέμα είναι να βρεις ποιες είναι οι εταιρείες που έχουν διαχρονική αξία”, ανέλυσε.

Δείτε τα προηγούμενα live μας

Δ. Αναγνωστόπουλος, Γ.Γ Πληροφοριακών Συστημάτων στο BanksLive: Καταλυτική η επίδραση του Covid-19 στην ανάπτυξη του ψηφιακού κράτους

Γ. Τσακίρης, Υφυπουργός Ανάπτυξης/Επενδύσεων στο BanksLive: Έρχονται νέα χρηματοδοτικά εργαλεία για ΜμΕ

Α. Χατζηπέτρου, Αναπτυξιακή Τράπεζα, στο BanksLive!: Ξεκινά η λειτουργία του Παρατηρητηρίου Ρευστότητας

Α. Ταμβακάκης, EOS Capital Partners στο BanksLive: Που θα δοθούν τα δισεκατομμύρια του recovery fund

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*