COVID-19: Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στηρίζει 4.600 νοσηλευτές με 6,9 εκατ. ευρώ

Έμπρακτα εκφράζει την ευγνωμοσύνη του το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος σε 4.600 νοσηλευτές και νοσηλεύτριες, ιατρούς και εργαζόμενους καθαρισμού στην πρώτη γραμμή σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) και κλινικές νοσηλείας των νοσοκομείων αναφοράς για τον COVID-19 ανά την Ελλάδα. που προσέφεραν με αυτοθυσία έργο  την περίοδο της πανδημίας.

Το ΙΣΝ, σε ένδειξη αναγνώρισης της προσφοράς τους, προσφέρει τιμητική ενίσχυση, σε όλους, συνολικού ύψους 7.5 εκατομμυρίων δολαρίων (6,9 εκατομμυρίων ευρώ).  

O Πρόεδρος του ΙΣΝ, Ανδρέας Δρακόπουλος αναφέρει για το σκεπτικό αυτής της κίνησης «Για εμάς η υποστήριξη όλων των γιατρών, νοσηλευτών και του προσωπικού καθαρισμού στην πρώτη γραμμή στα νοσοκομεία αναφοράς στην Ελλάδα ήταν και είναι μέγιστη προτεραιότητα. Στο πρόσωπό τους βλέπουμε αληθινούς, καθημερινούς ήρωες που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή τους, για να σώσουν τις ζωές άλλων. Αυτή η τιμητική ενίσχυση, που θα δοθεί ισάξια σε όλους, είναι ένα έμπρακτο ευχαριστώ από όλους εμάς. Είναι το λιγότερο που θα μπορούσαμε να κάνουμε, για όλους εκείνους που προσφέρουν τόσα πολλά».

Το ποσό θα προσφερθεί ισάξια, στους προαναφερόμενους εργαζομένους των ΜΕΘ, των μονάδων αυξημένης φροντίδας (ΜΑΦ), καθώς και των τμημάτων και κλινικών νοσηλείας ασθενών COVID-19 στα 40 νοσοκομεία αναφοράς σε όλη την Ελλάδα.

Η ενίσχυση των εργαζόμενων εντάσσεται στον πρώτο κύκλο, 35 συνολικά δωρεών της Διεθνούς Πρωτοβουλίας Δράσης του ΙΣΝ για τον COVID-19 , συνολικού ύψους 100 εκατομμυρίων δολαρίων (άνω των 91 εκατομμυρίων ευρώ).

Από το ίδρυμα αναγνωρίζεται η προσφορά όλων των εργαζόμενων στον χώρο της υγείας -και όχι μόνο- πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους στην μάχη ενάντια στην πανδημία, αλλά οι ανάγκες που έχουν διαμορφωθεί ξεπερνούν κατά πολύ τις δυνατότητές του, σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση.

Εν όψει ενός δεύτερου κύματος COVID-19  ενισχύεται το ΕΣΥ στο Πλαίσιο της Διεθνούς Πρωτοβουλίας Δράσης του ΙΣΝ για τον COVID-19, με επιμέρους δωρεά 17.9 εκ. δολάρια (16,5 εκ ευρώ).

Στόχος είναι η ανακαίνιση χώρων σε 15 νοσοκομεία, αποσκοπώντας στη προσθήκη συνολικά 155 κλινών εντατικής θεραπείας και 19 κλινών αυξημένης φροντίδας, καθώς και στην πραγματοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων για προσωπικό σε ΜΕΘ.

Ακόμη, πραγματοποιείται,  η αναμόρφωση και ο υλικοτεχνικός εξοπλισμός της δεύτερης ΜΕΘ και του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός, σε συνεργασία του ΙΣΝ με τον Θανάση και τη Μαρίνα Μαρτίνου και την Αλίκη Περρωτή.

Οι δύο κύκλοι δωρεών, ύψους περίπου 59 εκατομμυρίων δολαρίων (54 εκατομμυρίων ευρώ) του ΙΣΝ αποβλέπουν στην κάλυψη υγειονομικών αναγκών, στη διασφάλιση σίτισης και ψυχολογικής υποστήριξης, αλλά και στην έκτακτη υποστήριξη μη κερδοσκοπικών οργανισμών, στην Ελλάδα, στις ΗΠΑ αλλά και πολλές χώρες στην Ευρώπη, την Αφρική και σε όλο τον κόσμο, που έχουν πληγεί περισσότερο από την πανδημία.

πηγή: virus.com.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*