Στην πρέσα οι αντασφαλιστές

της Ελενας Ερμείδου

Κάτω από ισχυρές πιέσεις βρίσκονται οι ισολογισμοί των αντ/ασφαλιστών λόγω της μεταβλητότητας των αγορών, της ανόδου των απαιτήσεων και της επικείμενης οικονομικής ύφεσης. Η μεγάλη εξάρτηση τους από τις επενδύσεις κάνει τον κλάδο ευάλωτο αναφέρουν οι αναλυτές της GlobalData. Το γεγονός προκαλεί ανησυχίες στην αλυσίδα του κλάδου.

Η εξάπλωση του Covid-10 επεσήμανε την ευπάθεια του ασφαλιστικού κλάδου απέναντι στις εξωτερικές δυνάμεις, καθώς επίσης και τους περιορισμούς να προσφέρουν καλύψεις.

Για παράδειγμα πολλές επιχειρήσεις έχουν θορυβηθεί από το γεγονός ότι ασφάλιση διακοπής εργασιών δεν προσφέρει καλύψεις έναντι πανδημιών, αφήνοντας τις επιχειρήσεις εκτεθειμένες στα κόστη και τις απώλειες που προκάλεσε ο COVID-19.

Αναμφίβολα θα υπάρξουν εκκλήσεις για μεταρρυθμίσεις και αλλαγές, αλλά ο κλάδος δεν θα είναι σε θέση να προσφέρει τι ς καλύψεις αυτές γιατί δεν θα είναι οικονομικά βιώσιμος.

Εάν η πανδημία κάνει την εμφάνιση της στο μέλλον το σχετικό κόστος των αξιώσεων θα υπερέβαινε κατά πολύ την έκθεση του κάθε παρόχου στην αστάθεια των χρηματαγορών.

Τέλος μία ακόμα οικονομική ύφεση ως επακόλουθο της πανδημίας θα ασκούσε άνευ προηγουμένου πιέσεις στους ισολογισμούς των αντ/ασφαλιστών.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*