EEA: Τα 800 ευρώ για τους διαμεσολαβητές και η συντονισμένη παρέμβαση

Η καταβολή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού 800 ευρώ έγινε πραγματικότητα για τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές. Πρόκειται για ένα αποτέλεσμα που το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών επιδίωξε από την πρώτη στιγμή και τελικά επιτεύχθηκε δίνοντας στήριγμα στους επαγγελματίες του κλάδου. Οι προσπάθειες που έγιναν, και συνεχίζουν, ήταν κλιμακωτές, με σύστημα και ενταγμένες στο πλαίσιο όλων όσων διεκδικούσαν τα Σωματεία και συντονισμένα με το ΕΕΑ απαίτησαν από την πολιτεία.

Το επίτευγμα να ενταχθούν και οι «ανοικτές υποθέσεις» και οι εκκρεμείς και τελικώς όλοι οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές, που δικαιούνται – διότι πληρούν τις προϋποθέσεις του νόμου- στο επίδομα επιδιώχθηκε ως εξής: Αρχικώς ζητήθηκε από το ΕΕΑ να στείλουν ενημέρωση στο Επιμελητήριο όσοι δεν το έλαβαν. Ακολούθως το ΕΕΑ και οι ειδικοί συνεργάτες κατέγραψαν τις διαφορετικές περιπτώσεις και τις ομαδοποίησαν. Τα στοιχεία στάλθηκαν στην ΑΑΔΕ από την οποία ελήφθη πληροφόρηση. Αναζητήθηκαν οι λόγοι (10+1) για τους οποίους κάποιοι δεν δικαιούνται να λάβουν. Στη συνέχεια όσοι δεν υπάγονται σε αυτές τις περιπτώσεις διερευνήθηκε γιατί δεν εντάχθηκαν. Εντοπίστηκαν στο πλαίσιο της διαρκούς επικοινωνίας με την ΑΑΔΕ οι λόγοι αποκλεισμού. Και τελικά αποφασίστηκε να δοθεί χρόνος ένταξης και αυτών που αδίκως εξαιρέθηκαν.

Η πρώτη ΚΥΑ έδινε περιθώριο μέχρι τις 17 Ιουνίου επανυποβολής των αιτήσεων. Όμως με νέα παρέμβαση η ημερομηνία παρατάθηκε μέχρι τις 19 Ιουνίου και ταυτόχρονα επιτεύχθηκε το πολύ σημαντικό να δοθεί το δικαίωμα και σε όσους αποκλείστηκαν διότι δεν πρόλαβαν την ημερομηνία υποβολής του αιτήματος. Δόθηκε λοιπόν και η 2η ευκαιρία ώστε να παραβλεφθεί το γεγονός και να δοθεί εφόσον το δικαιούνται το περιθώριο να λάβουν το επίδομα και οι εκπρόθεσμοι της 1ης φοράς.

Την εξέλιξη αυτή της συμβολής του κράτους στην διευκόλυνση της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης την χαιρετίζει η διοίκηση του ΕΕΑ και η Επιτροπή Διαμεσολάβησης, καθώς αποδεικνύει έμπραγκτα ότι οι προσπάθειες που έγιναν βρήκαν αντίκρισμα, εισακούστηκαν τα αιτήματα και τελικώς ο κλάδος της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης με την διαρκής και συστηματική συντονισμένη προσπάθεια των Σωματείων και του Επιμελητηρίου βρήκε ωφελημένος και ισχυρός.

Το αποτέλεσμα της συσπείρωσης των προσπαθειών μέσα από τον θεσμικό παρεμβατικό ρόλο του ΕΕΑ αποδεικνύουν ότι η αρραγής ενότητα του κλάδου είναι το όχημα για κάθε επίτευξη στόχου, για κάθε επιτυχία μελλοντική.

Πηγή: insurance-eea.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*