SOS για τις συνέπειες της πανδημίας στην ψυχική υγεία

Συναγερμό σήμαναν τα πορίσματα ερευνών για τις συνέπειες στον ψυχισμό των ανθρώπων κατά τη διάρκεια της πανδημίας και της καραντίνας, οι οποίες διεξάγονται από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο.

Σε δύο μελέτες ψυχικής υγείας, που πραγματοποιήθηκαν το προηγούμενο διάστημα είδαν το φως ενδιαφέροντα δεδομένα για τις ψυχολογικές συνέπειες της πανδημίας και των περιοριστικών μέτρων.

Η πρώτη έρευνα εστίασε στην ψυχική υγεία Ελλήνων φοιτητών κατά την διάρκεια της καραντίνας και έγινε υπό την αιγίδα της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ και της Πρυτανίας του ΑΠΘ.

Και η δεύτερη αποτελεί μία επέκταση της πρώτης με πολύ μεγαλύτερο και λεπτομερέστερο πρωτόκολλο, η οποία έλαβε χώρα με πρωτοβουλία του τομέα Ψυχικής Υγείας του Ινστιτούτου Επιστημονικών Ερευνών του ΠΙΣ και αφορά τον γενικό πληθυσμό κατά την διάρκεια της καραντίνας.

Ανησυχία προκαλούν τα αυξημένα ποσοστά κατάθλιψης, στρες και αυτοκτονικών σκέψεων μεταξύ των φοιτητών καθώς και ανησυχητικά ποσοστά για συνομωσιολογικές θεωρίες γύρω από την πανδημία

διαβάστε αναλυτικά στο virus.com.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*