Φεύγει ή μένει ο Κικίλιας από το υπουργείο Υγείας;

Για πρώτη φορά στα πολιτικά χρονικά ο ίδιος ο Πρωθυπουργός επιβεβαίωσε ότι θα κάνει διορθωτικές κινήσεις στο κυβερνητικό σχήμα. Όπως ήταν φυσικό, άρχισαν να φουντώνουν οι φήμες, που περιλαμβάνουν και το υπουργείο ΥγείαςΦεύγει ή μένει ο Κικίλιας λοιπόν;

Πολλά στοιχεία δείχνουν ότι θα μείνει. Ο κίνδυνος από τον νέο ιό παραμένει, οπότε είναι δύσκολο να γίνουν αλλαγές στο υπουργείο Υγείας. Ο Βασίλης Κικίλιας είναι ο πιο δημοφιλής υπουργός σε όλες τις δημοσκοπήσεις, γεγονός που δείχνει ότι οι πολίτες του πιστώνουν την καλή αντιμετώπιση στο πρώτο κύμα της πανδημίας.

Η αλήθεια είναι βέβαια ότι ο κ. Κικίλιας εκτέθηκε ελάχιστα κατά τη διαχείριση του ιού. Το μεγάλο βάρος της επικοινωνίας έπεσε στους ώμους του Σωτήρη Τσιόδρα και του Νίκου Χαρδαλιά, όπως επέλεξε ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Πολλοί μάλιστα στην κυβέρνηση δεν θέλουν καν να φανταστούν πως θα μπορούσαν να έχουν εξελιχθεί τα πράγματα, αν στη θέση του κ. Τσιόδρα, ήταν ο κ. Κικίλιας.

Είναι φανερό ότι υπήρξε άνωθεν εντολή να μην μπει σε πρώτο πλάνο ο κ. Κικίλιας. Δεν είναι τυχαίο ότι στο πλευρό των Τσιόδρα και Χαδραλιά, βρέθηκε ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης για να απαντά καθημερινά στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων – όσο και αν ήταν άπειρος με την επικοινωνία. Το θέμα και για εκείνον είναι αν η “πίστη” του θα είναι αρκετή για το διατηρήσει στη θέση του.

διαβάστε αναλυτικά στο virus.com.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*