Ωρα μηδέν για τις επιχειρηματικές ασφαλίσεις

της Ελενας Ερμείδου

Σε κατάσταση αναμονής βρίσκονται οι επιχειρηματικές ασφαλίσεις. Η κατάσταση δεν είναι προβλέψιμη δηλώνει μεσίτρια επιχειρηματικών ασφαλίσεων στο IW.gr, τονίζοντας ότι τα απόνερα των κρίσεων από όλους τους κλάδους της οικονομίας βγαίνουν τελευταία στην ασφαλιστική αγορά.

Το 25% της ελληνικής οικονομίας το κινεί ο τουρισμός και το υπόλοιπο 45% έμμεσα, εξηγεί, συμπληρώνοντας ότι η προσεδάφιση των αεροπλάνων και το κλείσιμο των ξενοδοχείων έχει δημιουργήσει πολλαπλές άμεσες και έμμεσες απώλειες στην οικονομία.

Οι αεροπορικές και τα ξενοδοχεία διευκρινίζει έφερναν και κινούσαν πολύ χρήμα, αυτή την στιγμή είναι αδιευκρίνιστο αν όταν ανοίξουν ο κόσμος που επισκέπτονταν την Ελλάδα θα μπορεί να έλθει και να φέρει χρήμα για τον απλούστατο λόγο ότι έχουν συρρικνωθεί τα εισοδήματα τους. Διάχυτος επίσης είναι και ο φόβος, υπογραμμίζει, θέτοντας το ερώτημα «ποιος θα έλθει από την Ισπανία ή την Ιταλία ή το Ηνωμένο Βασίλειο».

Ο συνδυασμός των παραπάνω ως εκ τούτου επισημαίνει δημιοιυργεί πολυάριθμα εμπόδια στις εμπορικές ασφαλίσεις. Σε διαφορετική κατάσταση είναι οι επιχειρήσεις που έχουν ενυπόθηκα δάνεια.

Η ασφαλιστική αγορά εξηγεί ακολουθεί την οικονομία και ‘πάει’ με την ημέρα. «Αντιμετωπίζει τα συμπτώματα» κάθε ημέρας χωρίς να είναι σε θέση να προβλέψει τις εξελίξεις και τον αντίκτυπο που προκαλεί η πανδημία του covid-19.

Ο μήνας Οκτώβριος σημειώνει θα είναι ενδεικτικός για την αγορά, αφού γίνει ο αντίκτυπος ορατός σε όλους τους κλάδους.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*