Μεταφορά χαρτοφυλακίων αντί νέας παραγωγής

του Βάιου Κρόκου

Σε δύσκολη στενωπό παραμένουν οι ασφαλιστικές εργασίες την ώρα που ο κλάδος προσπαθεί να αφομοιώσει τις νέες συνθήκες και να ανταπεξέλθει μέσω των νέων προκλήσεων. Η πορεία της αγοράς όπως αποδείχθηκε και στην πολυετή κρίση που βίωσε η χώρα μας είναι άμεσα συνυφασμένη με την πορεία της ελληνικής οικονομίας, ελλείψει μάλιστα κινήτρων – φοροελαφρύνσεων που ο κλάδος ζητά σε συχνή βάση.

Στο επίκεντρο λοιπόν έρχεται η γνωστή διελκυστίνδα ανάμεσα στις προσπάθειες – υπό αυτές τις συνθήκες – για νέα παραγωγή και τις κινήσεις μεταφοράς χαρτοφυλακίων. Φυσικά υπάρχει και η παράμετρος της αύξησης ασφαλίστρων ανά περίπτωση και κλάδο, αν δεν υπάρχει νέα παραγωγή, με ότι όμως αυτό μπορεί να συνεπάγεται ως προς τον ανταγωνισμό.

Αρκετοί είναι αυτοί που εκφράζουν τον φόβο πως ο άκρατος ανταγωνισμός με πιέσεις για μεταφορές χαρτοφυλακίων θα ενταθεί, ελλείψει νέων ασφαλισμένων, μέσω προμηθείων που προσφέρουν ασφαλιστικές εταιρείες και ΕΠΥ για να εμπλουτίσουν το πελατολόγιο τους.

Σε κάθε περίπτωση τέτοιες κινήσεις είναι γνωστές, ιδιαίτερα στον κλάδο Αυτοκινήτου. Έντονη κινητικότητα όμως υπάρχει και για το κομμάτι της Υγείας στο οποίο παρουσιάζεται περαιτέρω ενδιαφέρον ύστερα από το ξέσπασμα της πανδημίας. “Χέρια” όμως αλλάζουν και χαρτοφυλάκια ομαδικών συνταξιοδοτικών κ.α

Οι προκλήσεις παραμένουν μεγάλες και ευχής έργον θα ήταν η αύξηση των εργασιών με νέα ασφαλιστικά προϊόντα και παραγωγή. Οι θεσμικές προτάσεις της αγοράς προς την Πολιτείας για κίνητρα σε Υγεία, Φυσικές Καταστροφές – Περιουσία κ.α παραμένουν στο τραπέζι…Ίδωμεν!

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*