Έρχεται η ρύθμιση για τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα

Στα σκαριά βρίσκεται σχετική ρύθμιση για τέλη κυκλοφορίας ανά μήνα – και σύμφωνα με την ΕΡΤ – ίσως κατατεθεί και εντός της εβδομάδας.

Με αυτόν τον τρόπο το οικονομικό επιτελείο στοχεύει να δώσει κίνητρα στους πολίτες – οδηγούς για χρήση των ΙΧ (με μειωμένη τέλη δηλαδή) και την αποφυγή μαζικής συρρόης στα ΜΜΜ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες το οικονομικό επιτελείο πρόκειται να ανακοινώσει ότι από αυτό το καλοκαίρι τα τέλη κυκλοφορίας θα πληρώνονται με τον μήνα και θα υπολογίζονται μόνο για το διάστημα χρήσης, δίχως πέναλτι.

Αυτό σημαίνει ότι όσοι αυτό το καλοκαίρι προβούν σε άρση ακινησίας του οχήματος θα πληρώσουν αναλογικά τέλη κυκλοφορίας για κάθε μήνα χρήσης του οχήματός τους.

Ειδικότερα, με το νέο σύστημα οι κάτοχοι που θα πραγματοποιήσουν άρση ακινησίας στα οχήματά τους δεν θα υπάρχει η επιπλέον χρέωση του ενός ή των δύο δωδέκατων των ετήσιων τελών κυκλοφορίας με αποτέλεσμα αν κάποιος θέλει να κινήσει το όχημά του για 3 μήνες θα πληρώσει μόνο τα 3/12 των ετήσιων τελών.

Σε περίπτωση που ο ιδιοκτήτης του οχήματος δεν επιστρέψει τις πινακίδες κυκλοφορίας στην εφορία την ημερομηνία που λήγει η προθεσμία τότε επιβάλλεται πρόστιμο ίσο με το διπλάσιο του ποσού των Τελών Κυκλοφορίας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*