Έκπτωση 25% για εισφορές Μαρτίου – Απριλίου για ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοτελώς απασχολούμενους

Δημοσιεύτηκε την Κυριακή 31/5/2020 ο Νόμος 4690/2020 ο οποίος προβλέπει το ευεργέτημα της έκπτωσης του 25% για τις εισφορές του Απριλίου και Μαΐου για ελεύθερους επαγγελματίες  και αυτοτελώς απασχολούμενους.

Ο e-ΕΦΚΑ προχωράει στην προσαρμογή του πληροφοριακού συστήματος για την έκδοση των ειδοποιητηρίων Απριλίου για όλες τις κατηγορίες μη μισθωτών, τα οποία θα αναρτηθούν την Τετάρτη 3 Ιουνίου 2020. Η καταληκτική ημερομηνία καταβολής θα είναι η Τετάρτη 10 Ιουνίου 2020.

Ειδικότερα για τους αυτοτελώς απασχολούμενους και ελεύθερους επαγγελματίες εφόσον καταβάλλουν εμπρόθεσμα τις τρέχουσες ασφαλιστικές εισφορές περιόδου απασχόλησης μηνών Φεβρουαρίου, Μαρτίου, Απριλίου και Μαΐου του έτους 2020, παρέχεται δυνατότητα καταβολής μειωμένων εισφορών κατά 25% επί του ποσού που αντιστοιχεί στην ασφαλιστική κατηγορία επιλογής ή κατάταξης τους. Στην περίπτωση αυτή ως συντάξιμες αποδοχές για τον υπολογισμό του ανταποδοτικού μέρους της κύριας σύνταξης ορίζεται το ποσό της μηνιαίας ασφαλιστικής εισφοράς που έχει πράγματι καταβληθεί δια του συντελεστή 0,20.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*