Επαγγελματίες εκπαιδευτές, γρήγορα και άμεσα, μέσω ΚΕΠ

Μέσω των ΚΕΠ οι επαγγελματίες εκπαιδευτές υποψήφιων οδηγών θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν αναγγελία έναρξης επαγγέλματος και ίδρυσης σχολής εκπαίδευσης υποψήφιων οδηγών σύμφωνα με κοινή υπουργική απόφαση των υπουργείων, Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Οικονομικών και Μεταφορών.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Αρμόδιος για Θέματα Απλούστευσης Διαδικασιών, Γιώργος Γεωργαντάς “η συνεργασία μας με το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών συνεχίζεται, προχωρώντας αυτή τη φορά στην απλούστευση των διαδικασιών που αφορούν στις επαγγελματικές δραστηριότητες εκπαίδευσης των υποψηφίων οδηγών. Εντάσσοντας στα ΚΕΠ διαδικασίες όπως η αναγγελία έναρξης άσκησης επαγγέλματος και η αναγγελία ίδρυσης και λειτουργίας σχολής, διευκολύνουμε ουσιωδώς την επιχειρηματικότητα, καταπολεμούμε τη γραφειοκρατία και κάνουμε ένα ακόμη βήμα προς τη μετεξέλιξη των ΚΕΠ στο μοναδικό φυσικό γκισέ του Δημοσίου”.

Και ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Γιάννης Κεφαλογιάννης αναφερόμενος στο θέμα επεσήμανε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι “η απλούστευση των διαδικασιών για τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της εκπαίδευσης των υποψήφιων οδηγών είναι άλλη μια σημαντική δράση που καθιστά το κράτος φιλικότερο προς τον πολίτη. Μέσω των ΚΕΠ, οι επαγγελματίες θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν σύντομα και εύκολα αναγγελία έναρξης επαγγέλματος και ίδρυσης σχολής εκπαίδευσης υποψήφιων οδηγών, συγκεντρώνοντας σε μια αίτηση όλα τα δικαιολογητικά. Με αυτόν τον τρόπο περιορίζεται η γραφειοκρατία για τους επαγγελματίες και ταυτόχρονα, διευκολύνεται ο έλεγχος από την πλευρά των υπηρεσιών.”

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται οι διαδικασίες που αφορούν επαγγελματικές δραστηριότητες αρμοδιότητας της Διεύθυνσης Οδικής Κυκλοφορίας και Ασφάλειας του υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών απλουστεύονται, εντάσσονται στο σύστημα των Ενιαίων Κέντρων Εξυπηρέτησης (ΕΚΕ) και διεκπεραιώνονται και μέσω των ΚΕΠ που λειτουργούν ως Ενιαία Κέντρα Εξυπηρέτησης:

1. Αναγγελία έναρξης άσκησης επαγγέλματος εκπαιδευτή υποψήφιων οδηγών / ανανέωση δικαιώματος άσκησης επαγγέλματος εκπαιδευτή υποψήφιων οδηγών

2. Αναγγελία ίδρυσης και λειτουργίας Κέντρου Θεωρητικής Εκπαίδευσης υποψηφίων οδηγών

3. Αναγγελία εκπαιδευτή υποψήφιων οδηγών προερχόμενου από το κράτος μέλος της Ε.Ε. περί έναρξης της ίδιας δραστηριότητας στην Ελλάδα

4. Αναγγελία ίδρυσης και λειτουργίας σχολής (και υποκαταστήματος σχολής) υποψηφίων οδηγών αυτοκινήτων και μοτοσικλετών

5. Αναγγελία ίδρυσης και λειτουργίας σχολής/κέντρου επαγγελματικής κατάρτισης για την χορήγηση πιστοποιητικού επαγγελματικής ικανότητας σε οδηγούς οχημάτων μεταφοράς επιβατών και εμπορευμάτων.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*