Ασφαλίσεις Ζωής: Βουτιά 21,7% τον Απρίλιο του lockdown – συγκρατημένη κάμψη στις Ζημιές

του Βάιου Κρόκου

Σαφές είναι το αρνητικό αποτύπωμα του κορωνοϊού στις εργασίες Απριλίου με τις Ασφαλίσεις Ζωής να καταγράφουν πτώση 21,7% στην παραγωγή ασφαλίστρων έναντι της περσινής αντίστοιχης περιόδου. Τα στοιχεία Μαρτίου και Απριλίου δημιουργούν πιέσεις στην συνολική εικόνα 4μηνου, όπως καταγράφονται στα επίσημα στοιχεία.

Πρακτικά, τη δύσκολη στενωπό της διαφαινόμενης ύφεσης, μετά το ξέσπασμα της υγειονομικής κρίσης, διαβαίνει η ασφαλιστική αγορά σε συνάρτηση πάντα με τις συνολικές προκλήσεις της ελληνικής οικονομίας. Οι υπόλοιποι μήνες του 2020 θεωρούνται ιδιαίτερα κρίσιμοι καθώς απαιτείται προσαρμογή, καινοτόμες προτάσεις και σίγουρα συγκράτηση απωλειών σε βασικούς ή επιμέρους κλάδους.

Διαβάστε: Η επόμενη μέρα: Αναθεώρηση στόχων και προσαρμογή

Διαβάστε επίσης : O κορωνοϊός επηρέασε την παραγωγή ασφαλίστρων: Στο -4,3% το τετράμηνο

Για τον Απρίλιο

Συγκρατημένη είναι κάμψη στον Κλάδο Ζημιών με μια σωρευτική πτώση στο 4,6%. Η αστική ευθύνη χερσαίων οχημάτων που προπορεύεται όσον αφορά την παραγωγή καταγράφει μείωση κατά 15,8%, κάτι που αναμένονταν από στελέχη της αγοράς. Σημειώνεται πως στο επίκεντρο των συζητήσεων βρίσκονται όλο αυτό το διάστημα εκτιμήσεις και προβλέψεις ανθρώπων της αγοράς γύρω από το ύψος των ακυρώσεων συμβολαίων στον κλάδο Αυτοκινήτου, την πορεία του loss ratio και τις τάσεις γύρω από τον κλάδο.

Στον αντίποδα, ενθαρρυντική είναι αύξηση στις Ασθένειες κατά 8,4%, δείγμα των τάσεων που επικρατούν και των συνεπειών στην Ασφάλιση που έφερε ο COVID-19.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*