Ισχυρές οικονομικές επιδόσεις για την MetLife το α’ τρίμηνο του 2020⁩

Ισχυρές επιδόσεις σημείωσε η ασφαλιστική εταιρεία MetLife, το πρώτο τρίμηνο του 2020, παρά τις μεγάλες προκλήσεις που δημιούργησε η πανδημία, όπως προκύπτει από τα οικονομικά αποτελέσματα της περιόδου, τα οποία δημοσιεύθηκαν πριν λίγες ημέρες.

Σε ό,τι αφορά στην χώρα μας, θετικές ήταν οι επιδόσεις σημείωσε η MetLife το πρώτο τρίμηνο του 2020 και στην Ελλάδα, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής (ΕΜΕΑ).

Συγκεκριμένα, στην Ελλάδα οι νέες ετησιοποιημένες πωλήσεις ανήλθαν σε 8,5 εκατ. δολάρια, επίδοση υψηλότερη κατά 5% σε σχέση με το σχεδιασμό. Αντίστοιχα, στην περιοχή ΕΜΕΑ, οι νέες ετησιοποιημένες πωλήσεις έφθασαν τα 256,3 εκατ. δολάρια, 5% υψηλότερα από το στόχο.

Δήλωση

“Η δέσμευσή μας να είμαστε μια εταιρία που λειτουργεί με όραμα και σκοπό, είναι ακόμη πιο σημαντική απέναντι στην κρίση που βιώνουμε εξαιτίας της πανδημίας. Από την αρχή έχουμε εφαρμόσει μια σειρά από μέτρα, προκειμένου να προστατεύσουμε την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων μας. Είμαστε δίπλα στους ασφαλισμένους μας, με ευελιξία και κατανόηση, για να τους βοηθήσουμε να διαχειριστούν αυτή τη δύσκολη συγκυρία. Ταυτόχρονα, ενισχύουμε την υποστήριξη που παρέχουμε στις τοπικές κοινωνίες.

Το πρώτο τρίμηνο του 2020 η MetLife σημείωσε ισχυρές επιδόσεις, που επιβεβαιώνουν το υγιές οικονομικό της υπόβαθρο. Έχουμε εισέλθει σε μια περίοδο αβεβαιότητας, αναπτύσσοντας ωστόσο επιχειρηματική δραστηριότητα που χαρακτηρίζεται από χαμηλότερη ένταση κεφαλαίου, διαθέτοντας ένα επενδυτικό χαρτοφυλάκιο κατάλληλα τοποθετημένο απέναντι στο ενδεχόμενο οικονομικής κάμψης, αλλά και ενισχύοντας ακόμη περισσότερο τη δέσμευσή μας για έλεγχο των δαπανών.

Συνεχίζοντας την εφαρμογή της στρατηγικής μας “Next Horizon”, δημιουργούμε προϋποθέσεις για τη μακροπρόθεσμη επιτυχία της MetLife.” τόνισε ο Michel Khalaf, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της MetLife, Inc.

O γενικός διευθυντής ΜеtLife Ελλάδας και Κύπρου, Κυριάκος Αποστολίδης δήλωσε επίσης: “Τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου σε παγκόσμιο επίπεδο είναι ιδιαιτέρως ενθαρρυντικά. Παρά τις συνέπειες της πανδημίας, που δημιούργησαν μία πρωτόγνωρη κατάσταση, η οποία και δεν γνωρίζουμε ακόμη πώς θα εξελιχθεί, η MetLife παρουσίασε θετικά αποτελέσματα σε όλα τα επίπεδα, αποδεικνύοντας το σωστό σχεδιασμό των προϊόντων και των υπηρεσιών της, καθώς και την εξαιρετική χρηματοοικονομική της υγεία.

Οι επιδόσεις αυτές δημιουργούν αισιόδοξες προοπτικές για το κλείσιμο του έτους και ενισχύουν το αίσθημα της ασφάλειας των πελατών μας, δικαιώνοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την επιλογή και την εμπιστοσύνη τους στη MetLife.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, όπως και στην Ελλάδα, τόσο ο διοικητικός μηχανισμός όσο και οι συνεργάτες μας, στάθηκαν δίπλα στους πελάτες της εταιρείας ακόμη και στην πιο ακραία συνθήκη, όπως αυτή της πανδημίας. Συμμετείχαμε έμπρακτα στην κοινή προσπάθεια για την αντιμετώπιση των υγειονομικών και κοινωνικών επιπτώσεων της πανδημίας του κορονοϊού, εστιάζοντας στην προστασία των ατόμων που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου. Αυτή η συνέπεια και αφοσίωσή μας αποτυπώνεται στα αποτελέσματά μας, ενισχύοντας την αισιοδοξία μας για το μέλλον”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*