Λιγότερα χρήματα σε συντάξεις Ιουνίου; Τι απαντά ο Θ. Σκυλακάκης

Μικρή μείωση στις συντάξεις είδαν δικαιούχοι σήμερα, όπως γίνεται γνωστό. Πολλοί αναρωτήθηκαν γιατί το ποσό της κύριας σύνταξής τους ήταν διαφορετικό από εκείνο που εισέπρατταν μέχρι πρότινος και διαμαρτυρήθηκαν για μειώσεις από 2 έως 10 ευρώ και ορισμένοι και παραπάνω.

Μιλώντας στον Realfm ο υφυπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης ρωτήθηκε για το συγκεκριμένο ζήτημα που έχει προκύψει και ανέφερε χαρακτηριστικά:

Δύο πράγματα συμβαίνουν. Το ένα είναι μια παλιά εισφορά των 5 ευρώ που είχε νομοθετηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση και ήρθε η ώρα να εφαρμοστεί. Το δεύτερο έχει να κάνει με το εξής: τώρα πληρώνονται οι κύριες συντάξεις και αυτοί που έχουν αυξήσεις στις επικουρικές – τις οποίες θα δουν μόλις πληρωθούν οι επικουρικές σε μερικές ημέρες- έχουν και λίγο μεγαλύτερο φόρο. Δηλ. αν πρόκειται να πάρεις 100 ευρώ αύξηση, έχεις και 10 ευρώ επιπλέον φόρο, ο οποίος κατά κύριο λόγο σου αφαιρείται από την κύρια σύνταξη“. Όπως είπε ο κ. Σκυλακάκης θα δοθούν σχετικές διευκρινίσεις και από τον ΕΦΚΑ με ανακοίνωση.

One comment

  1. Πολύ ωραία τα λένε όλοι τους. Ο πατέρας μου 78 ετών έπαιρνε 403€ το μήνα σύνταξη ογα. Τώρα του έβαλαν 357. Είναι χαζοί οι άνθρωποι; Αυτοί που τα υπογράφουν αυτά θα λιμοκτονούσαν αν έπρεπε να περάσουν τη βδομάδα τους και οχι το μήνα με 357€. Δεν έχω να πω κάτι. Δεν μου φτάνουν οι λέξεις για να εκφρασω την αγανάκτηση, τη ντροπή και το θυμό που νιώθω με όλους αυτούς που φέρνονται έτσι.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*