ViSION: Ένας οδηγός για την προστασία της οικογένειας μας

Ένας οδηγός για την προστασία της οικογένειας μας – Χρήσιμες Συμβουλές για τη διαμόρφωση ενός άρτιου ασφαλιστικού προγράμματος 

*αναδημοσίευση από το περιοδικό ViSION – Διαβάστε την online ψηφιακή έκδοση του ViSION

Είναι ακριβή η Ασφάλιση Ζωής; Μπορεί να ανταποκριθεί η μέση ελληνική οικογένεια;

Όπως συμβαίνει σε όλες τις ασφαλιστικές καλύψεις, τα πραγματικά οφέλη και η αξιολόγηση του κόστους της δαπάνης κρίνονται τη δύσκολη στιγμή, την ώρα της αποζημίωσης. Ένα ασφαλιστήριο Ζωής δεν είναι τόσο ακριβό όσο πιστεύει κανείς, ειδικά σε σχέση με τα οφέλη που προσφέρει. Απεναντίας, μερικοί καφέδες τον μήνα ή άλλα έξοδα διασκέδασης ισοδυναμούν με τη μελλοντική προστασία των αγαπημένων μας προσώπων. Αξίζει τον κόπο να διακινδυνεύσουμε το μέλλον τους; Η Ασφάλιση Ζωής είναι προσιτή για το μέσο Έλληνα και μπορεί να προσαρμοστεί σύμφωνα με τις οικονομικές του δυνατότητες, καθώς υπάρχει η ευελιξία επιλογής του ύψους του κεφαλαίου, της διάρκειας ασφάλισης, καθώς και του είδους των καλύψεων.

Μήπως είμαι νέος για μια Οικογενειακή Ασφάλιση Ζωής;

Δεν υπάρχει κάποιος κανόνας για το πότε είναι καλύτερο να ξεκινήσει κάποιος μια οικογενειακή Ασφάλιση Ζωής. Ο καθένας από εμάς ορίζει το πότε χρειάζεται να προστατεύσει τα αγαπημένα του πρόσωπα, καθώς η ηλικία που κάποιος δημιουργεί τη δική του οικογένεια ποικίλλει. Βέβαια, όποιος αποφασίσει να κάνει μια οικογενειακή Ασφάλιση Ζωής, θα πρέπει να λάβει υπόψη του ότι όσο πιο νέος είναι ηλικιακά, τόσο το κόστος της ασφάλισης είναι χαμηλότερο.

Το έχω ανάγκη; Αφού καλύπτομαι από το ομαδικό ασφαλιστήριο.

Τα ομαδικά ασφαλιστήρια στις επιχειρήσεις είναι πράγματι πολύ σημαντικά, όμως η ατομική ασφάλιση έχει άλλα χαρακτηριστικά. Για την ακρίβεια, το ασφαλιστικό κεφάλαιο σχετίζεται με τις μικτές αποδοχές, οπότε οι συνθήκες είναι μεταβαλλόμενες, καθώς η παροχή μπορεί να τροποποιηθεί μετά από απόφαση του εργοδότη, να καταργηθεί ή ο εργαζόμενος να αλλάξει χώρο εργασίας. Σε κάθε περίπτωση, το ατομικό συμβόλαιο παρέχει την «tailor-made» διαδικασία, κατά την οποία προσαρμόζουμε εμείς τους όρους ανάλογα με τις ανάγκες της οικογένειάς μας.

Αποταμιεύω γενικά κάποια χρήματα, δεν αρκεί;

Η απλή αποταμίευση σίγουρα είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, μπορεί όμως να μην έχει συγκεκριμένη στόχευση. Οι εξειδικευμένοι Ασφαλιστικοί σύμβουλοι μπορούν να βοηθήσουν στο να καταρτιστεί ένα άρτιο οικονομικό πλάνο, βάσει των εξόδων διαβίωσης, των λοιπών εξόδων και των αναγκαίων κεφαλαίων για σύζυγο-παιδιά, υπολογίζοντας το κεφάλαιο Ζωής που πράγματι θα χρειαστεί. Η οικογενειακή Ασφάλιση Ζωής αποτελεί ένα ξεχωριστό μέρος του οικονομικού μας προγραμματισμού με γνώμονα τη φροντίδα των αγαπημένων μας.

Τι άλλο κερδίζω με την Ασφάλεια Ζωής;

Λιγότερο άγχος, ανησυχία και προβληματισμούς για το μέλλον των αγαπημένων μας προσώπων. Άλλωστε, η ψυχολογική ανακούφιση που μπορεί να παρέχει η Ασφάλιση Ζωής για την προστασία της οικογένειας δεν είναι καθόλου αμελητέα. Το «δίχτυ προστασίας» που δημιουργεί κανείς –στη δυσάρεστη σκέψη ότι κάτι μπορεί να συμβεί– είναι αυτό που θα φροντίσει έτσι ώστε η οικογένειά μας να μην έρθει αντιμέτωπη με έκτακτα και μεγάλα έξοδα τη δύσκολη στιγμή.

* Το ViSION, μέσα από τις σελίδες του, έχει ως στόχο να αναδείξει την ανάγκη του κοινού για ουσιαστική ενημέρωση πάνω σε θέματα της ασφάλισης. Το ViSION, το οποίο επιμελείται η Ethos Media εκδίδεται κάθε τρίμηνο και διανέμεται ηλεκτρονικά στο σύνολο του πελατολογίου της ΑΕΓΑ Ευρωπαϊκή Πίστη, ενώ σε φυσική μορφή διατίθεται μέσω των Γραφείων των Συνεργατών της Εταιρίας.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*