Θέμα χρόνου για ασφαλιστές που δικαιούνται και δεν έχουν λάβει τα 800 ευρώ

Πληθαίνουν τα ερωτήματα για το γεγονός πως μια μερίδα ασφαλιστικών διαμεσολαβητών δεν έχει λάβει ακόμα το γνωστό επίδομα επίδομα των 800 ευρώ, βάσει των κυβερνητικών μέτρων στήριξης λόγω COVID-19.

Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν ακόμα επαγγελματίες του κλάδου που δεν έλαβαν ακόμα το σχετικό επίδομα, ενώ παρόμοιο πρόβλημα εντοπίζεται και για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή.

Επισήμως είναι σαφής η υπαγωγή των ασφαλιστών στα μέτρα στήριξης βάσεις των προϋποθέσεων της ΠΝΠ και της σχετικής ΚΥΑ, ύστερα από τις προσπάθειες του Ε.Ε.Α και άλλων επίσημων φορέων του κλάδου.

Παρόμοιες καθυστερήσεις, βέβαια, εντοπίζονται επίσης και σε επαγγελματίες άλλων κλάδων, πλην ασφάλισης. Ως εκ τούτου η καταβολή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού είναι θέμα χρόνου και σχετικών διαδικασιών, αναφέρει γνωστός θεσμικός παράγοντας της αγοράς.

Για το θέμα αυτό ο μεσίτης Ασφαλισεων της “Βαβυλουσάκης & Συνεργάτες”, κ. Βασίλης Βαβυλουσάκης απέστειλε σχετική επιστολή στο IW, μετά από τηλεφωνική μας επικοινωνία.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, – σύμφωνα με τον φοροτεχνικό κ. Νικόλαο Λάμπρου – πιθανά, τεχνικά, προβλήματα προκύπτουν από το γεγονός ότι ένας ελεύθερος επαγγελματίας – ασφαλιστής μπορεί να έχει πάνω από ένα ΚΑΔ ενεργό.

Πρακτικά δηλαδή, αρκετοί ασφαλιστές μπορεί να υπάχθηκαν σε διατάξεις ΦΠΑ για δευτερεύουσες δραστηριότητες (όπου δείχνουν μηδενικά έσοδα και ΦΠΑ).

Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως εντοπίζονται κάποιες καθυστερήσεις σε περιπτώσεις που και ο πρωτεύων ΚΑΔ αφορά ασφαλιστικές δραστηριότητες.

Αναλυτικά η σχετική επιστολή 

 

 

2 comments

  1. Γιώργος Κοτζιάς

    Καλημέρα σας είμαι ασφαλιστικός σύμβουλος δεν έχω λάβει το επίδομα λόγω λάθους IBAN το οποίο το διόρθωσε ο λογιστής 1/5/20 γνωρίζετε πότε θα μπει;

  2. ΣΤΑΘΙΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

    ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ.
    ΕΧΩ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΥΣΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΚΑΙ ΑΡΑ ΥΠΟΒΑΛΩ ΜΗΔΕΝΙΚΑ Φ.Π.Α. ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΩ ΛΑΒΕΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ.
    ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΘΩ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*